29. maj 2020

Borgmester om grænseåbning: Rigtig godt for turismen

Borgmester om grænseåbning: Rigtig godt for turismen

En tredjedel af årets turismeomsætning er allerede væk, vurderer Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester Hans Østergaard. Han har længe været utålmodig efter at se en grænseåbning og hilser derfor åbningen af især grænsen til Tyskland og Norge meget velkommen.

- Det er rigtigt godt, men også på høje tid, at grænsen nu åbner for turister.  

Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester Hans Østergaard, efter at statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde fredag annoncerede, at grænsen mod Tyskland, Norge og Island nu igen åbnes pr. 15. juni.

- Med det lave smittetryk vi har set igennem den seneste tid, er det en forventelig udvikling, at vi nu endelig får åbnet grænserne. Det har vi efterspurgt gennem længere tid, tilføjer Hans Østergaard og peger på, at han er glad for, at der arbejdes på en åbning af grænsen til Sverige også.

Med 52 kilometer vesterhavskyst havde Ringkøbing-Skjern Kommune med tilnavnet Naturens Rige, sidste år en turismeomsætning på 3,5 mia. kr. Borgmesteren forventer, at i hvert fald en tredjedel af en tilsvarende omsætning for 2020 allerede er gået tabt:

- Vores turistsæson starter til påske, hvor f.eks. sommerhusudlejningsbureauerne da også på forhånd meldte om totalt udsolgt, men endte med at stå med tomme huse, fordi 80 procent af gæsterne er fra Tyskland. Siden er både Kr. Himmelfartsferien og nu også pinsen væk, så det bliver dyrt for turismebranchen, uanset at grænserne nu bliver åbnet, forklarer han. 

Allerede i begyndelsen af maj argumenterede Hans Østergaard for en hel eller delvis åbning af grænserne, der har været lukket ned siden den 14. marts for at hindre smittespredning af coronavirusset.

- Nu er der lys for enden af tunellen, og vi ved, hvad vi kan regne med. Det betyder, at turistbranchen nu kan tage imod de udenlandske gæster som for manges vedkommende i øvrigt har holdt ferie i vores område i rigtigt mange år, siger Hans Østergaard og tilføjer:

- Jeg glæder mig til, sammen med hele branchen at byde velkommen til ferie i Naturens rige