24. maj 2023

Borgerservice i Ringkøbing får nye åbningstider i sommermånederne

arkivfoto rksk

Gennem en længere periode har køen til Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune været lidt længere, end planlagt. Det skyldes især, at afdelingen har været ramt af længerevarende sygemeldinger samtidig med, at implementeringen af MitID har givet ekstra arbejdsopgaver.

Derfor har kommunens Økonomiudvalg tirsdag godkendt, at Borgerservice i Ringkøbing indfører begrænset åbningstid i sommermånederne og at flere ekspeditioner midlertidigt samles i Skjern, mens afdelingen får mulighed for at komme tilbage på begge fødder.

Blandt udfordringerne for Borgerservice har været, at der igennem længere tid har manglet ca. en tredjedel af personalet i Borgerservice Ringkøbing. Det har naturligvis tæret hårdt på de medarbejdere, som har stået tilbage med ekspeditionerne.

- Medarbejderne har trukket et kæmpe læs for, at vi har kunnet hjælpe så mange borgere som muligt. Men det er ikke holdbart i længden at arbejde på den her måde, så nu ændrer vi åbningstiderne og giver plads til en omstrukturering i afdelingen, så både borgere og medarbejdere kan få en endnu bedre Borgerservice til september, siger Tina Vium, afdelingsleder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Med den nuværende bemanding kan Borgerservice i øjeblikket ikke holde to ekspeditionskontorer åbne. Det skyldes bl.a., at der på nogle opgaver ikke er tilstrækkelige kompetencer til at løse teamets opgaver. På den korte bane er det derfor ikke en løsning ’blot’ at tilføre flere penge, forklarer Tina Vium:

- Der er også brug for at sikre en længere periode, hvor der er frigjort tid til den nødvendige oplæring af nye nøglemedarbejdere. Derfor er vi nødt til fra den 1. juni og frem til udgangen af august 2023 kun at holde åbent tirsdage og torsdage i Ringkøbing. Det er dybt beklageligt, men det er den løsning, der vil være mest driftssikker, så Borgerservice kan hjælpe flest mulige borgere, mens vi får afdelingen op at køre igen, siger hun.

Langt de fleste ekspeditioner i Borgerservice foregår allerede i Skjern. Det vil derfor forhåbentligt ikke være til alt for stor gene for mange borgere, at der i en periode er en indskrænkning af åbningstid i Ringkøbing:

- Men, det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for dem, det rammer. Derfor arbejder vi også hårdt på hurtigt at forbedre situationen, så vi til september kan åbne begge Borgerservices med fuld kapacitet, flere medarbejdere og flere, der kan løse de specialiserede opgaver, siger Tina Vium.

Hun tilføjer, at hun håber på forståelse fra borgerne og at medarbejderne i Borgerservice ser frem til at servicere alle.

Den begrænsede åbningstid i Ringkøbing hen over sommeren betyder til gengæld, at der åbnes for flere tider de øvrige dage i Skjern. Samtidig vil der blive holdt et vågent øje med, om der er ledige tider at få til ekspedition af pas og kørekort.

Tidsbestilling er nødvendigt for ekspedition til pas, kørekort og alt andet end hjælp til MitID. Tiderne kan bestilles tre uger frem i tiden på www.rksk.dk

Har man brug for hjælp til MitID, så er der hjælp at hente, hvis man kigger forbi i åbningstiden. Det er ikke nødvendigt at bestille tid til hjælp til MitID.