25. maj 2022

Folkeafstemningen i Ringkøbing-Skjern Kommune

colourbox

Spørgsmålet på stemmesedlen lyder:

”Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU- forsvarsforbeholdet?"

Når Danmark går til folkeafstemning på onsdag den 1. juni, er det med andre ord for at sætte ét enkelt kryds ved ’ja’ eller ’nej’.

Valgstederne holder åbent fra kl. 8.00 til kl. 20.00 i hele kommunen.

På de valgkort, som er udsendt og burde være landet i postkassen hos alle stemmeberettigede borgere, fremgår det, på hvilket afstemningssted, man skal møde op for at sætte sit kryds.

Valgkortet er personligt og skal medbringes, når man vil deltage i afstemningen.

- Skulle det ske, at man ikke når at modtage sit valgkort inden afstemningen, skal man medbringe ID, fx pas eller sundhedskort, til sit afstemningssted, så skal man nok få lov at stemme alligevel, siger Troels Serup.

Han er ansvarlig for valghandlingen i Ringkøbing-Skjern Kommune og peger på enkelte ændringer i valgstederne i forhold til kommunalvalget i november 2021:

- Borgerne i Lem skal igen sætte deres kryds på Hotel Smedegården, og i Tim er der asfaltarbejde på hallens P-plads, så der skal man ind ad en anden dør i forhold til sidst, forklarer han.

Desuden skal borgerne i Skjern være opmærksomme på, at Skjern Håndbold spiller semifinale kl. 18.30 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, som traditionen tro også er afstemningssted.  

- Valgurnerne vil stadig være åbne frem til kl. 20, men det kan blive svært at finde en ledig parkeringsplads, hvis man først kommer for at stemme, når håndboldkampen er gået i gang, advarer Troels Serup.

Har man ikke mulighed for at afgive sin stemme på dagen for folkeafstemningen, kan man frem til og med lørdag den 28. maj afgive brevstemme hos Borgerservice. En brevstemme kan også afgives i andre kommuner end den, man har bopæl i.

I Ringkøbing og Skjern holder Borgerservice ekstraordinært åbent på lørdag den 28. maj kl. 9-16 for de sidste brevstemmer til folkeafstemningen. Til gengæld vil man gå forgæves på fredag den 27. maj, hvor Borgerservice holder lukket.

På valgdagen vil man - bl.a. på kommunens facebookside - løbende kunne følge med i valgdeltagelsen.