20. maj 2019

Håndboldsejr flytter valgsted til Europa-Parlamentet og Folketinget i Skjern

Håndboldsejr flytter valgsted til Europa-Parlamentet og Folketinget i Skjern

Når krydset skal sættes den 26. maj og den 5. juni i Skjern kommer det til at foregå i Hal 1 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Også i Lønborg og Spjald skal vælgerne stemme andre steder, end de er vant til.

Egentlig skulle Skjern Bank Arena have lagt gulv til Europa-Parlaments-valget den 26. maj. Men da Skjern Håndbold med sejren over Sønderjyske Håndbold gik videre i deres pulje, betyder det, at der skal være håndboldkamp i arenaen på valgdagen.

Derfor flytter valghandlingen til Hal 1 med indgang fra indgang B. Det er en ændring, som ikke kan nå at komme med på valgkortene, som allerede er udsendt.

- Vi sørger for, at der vil være tydelig skiltning ved Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, så alle når frem til valglokalet uden besvær, siger Heidi Bro Iversen, der er valgsekretær i Skjern.

Erfaringsmæssigt ved hun, at der dog kan være trængsel ved valgstedet i tidsrummet mellem klokken 12.00-16.30, og med en håndboldkamp, der begynder klokken 14, kan der også blive rift om parkeringspladserne.

- Har man mulighed for at komme uden for dette tidsrum, så vil det lette adgangen til parkeringen og der vil være kortere ventetid, hvilket kan være en fordel, hvis man eksempelvis er dårligt gående, råder hun.

Afstemningen til Folketingsvalget den 5. juni bliver også afholdt i Hal 1 med indgang fra indgang B for at undgå forvirring. Dette vil fremgå på valgkortene.

Borgere med handicap kan også stemme fra bilen
​Med et forudset pres på parkeringen ved Ringkøbing-Skjern Kulturcenter kan borgere med handicap måske komme til at opleve, at parkeringspladserne forbeholdt personer med handicap er optagede. Skulle man komme ud for det, er det muligt at afgive sin stemme uden for valglokalet – fx i en parkeret bil.

- Teknisk set kaldes det at vognstemme, og ønsker man at benytte denne mulighed sker der det, at to valgstyrere eller tilforordnede bringer stemmesedlen ud til vælgeren og sørger for, at alt går retteligt til. Stemmen bæres efterfølgende tilbage til stemmelokalet i en transportabel stemmekasse, fortæller Heidi Bro Iversen.

Stadig muligt at brevstemme frem til den 23. maj

Heidi Bro Iversen peger på, at der også stadig er mulighed for at afgive sin stemme til Europa-Parlamentsvalget i kommunens borgerservicecentre inden for åbningstiden indtil torsdag den 23. maj.

Både i Borgerservice i Skjern og i Ringkøbing vil der torsdag den 23. maj være ekstraordinært åbent for at brevstemme frem til klokken 17.00.

Lønborg og Spjald stemmer på nye adresser
Vælgere i Lønborg og Spjald skal også møde op for at stemme på andre adresser, end de er vant til, til begge valg. Begge steder er andre arrangementer kommet på tværs af Europa-Parlamentsvalget, og som en konsekvens flytter valgstederne både Europa-Parlamentsvalget og Folketingsvalget til andre lokaler end de vante.

I Spjald er valgstedet flyttet til Spjald Hallen, Halvejen 5, 6971 Spjald. I Lønborg er det flyttet til Vostrup Fælleshus, Østerbyvej 3 b, 6880 Tarm. I Lønborg vil der blive skiltet ved hovedvejen, hvor man skal dreje af til Østerbyvej og igen på Østerbyvej ved nr. 3. vil skilte guide vælgerne frem til valgstedet.

Ændringen vil fremgå af valgkortet til begge valg.