9. maj 2018

Har du husket passet?

Har du husket passet?

For at gøre det lettere at nå det, holder Borgerservice i Ringkøbing og Skjern åbent fire lørdage for bestilling af pas.

·         Lørdag d. 26. maj 2018 er der åbent i Borgerservice, Ringkøbing mellem kl. 09.00 og 12.00

·         Lørdag d. 2. juni 2018 er der åbent i Borgerservice i Skjern mellem kl. 09.00 og 12.00

·         Lørdag den 9. juni 2018 er der åbent i Borgerservice i Ringkøbing mellem kl. 09.00 og 12.00

·         Lørdag den 16. juni 2018 er der åbent i Borgerservice i Skjern mellem kl. 09.00 og 12.00  

- Vi ved, hvor stor en kilde til frustrationer et manglende pas kan være, lige når man står og skal afsted på en ellers veltilrettelagt ferie. Derfor holder vi ekstraordinært åbent, så passet hurtigt og smertefrit kan krydses af på huskesedlen, siger leder af Borgerservice Torben Andersen.

De ekstraordinære åbningsdage op til sommerferien er efterhånden en tradition, og erfaringen fortæller Torben Andersen, at der også i år vil blive travlhed på dagene.

Leveringstiden på et pas er 2-3 uger, og han opfordrer derfor til at bestille pas i god tid før ferierejsen.

Hvad skal du have med?
Når passet skal fornyes er det vigtigt, at medbringe sit gamle pas. Hvis man ikke har haft et pas før, skal man medbringe sin originale navne- eller dåbsattest. Det gælder også, hvis man har mistet sit pas. Herudover skal man medbringe sit sundhedskort (sygesikringsbeviset), hvis ens personnummer ikke står på selve navne- eller dåbsattesten.

Til børn under 18 år medbringes samtykkeerklæring fra begge forældre.

Endelig skal man sørge for et pasfoto, der opfylder de gældende krav. Det er muligt at få taget et foto i Borgerservice. Det koster 87 kroner. Børn under fem år henvises til en fotograf.

Det er en fordel lave forarbejdet hjemmefra via kommunens hjemmeside. Det giver en hurtigere ekspedition. 

www.rksk.dk/pas

Særligt ved pas til børn under 18 år

- Vi oplever desværre ofte, at én forældre møder op med et barn for at få lavet et pas, uden at have det nødvendige samtykke fra den anden forældre. I disse situationer er vi nødt til at afvise at lave et pas. Det giver en ærgerlig oplevelse får både os, og for barn og forældre, oplyser Torben Andersen

Det er ikke nødvendigt at begge forældre er med. Dog skal der foreligge en samtykkeerklæring fra begge forældrene. Den kan med fordel laves online via kommunens hjemmeside, og underskrives med NemId. 

Alle børn skal have deres eget pas. Barnet skal være med, når passet bestilles, og barnets gamle pas skal også med. Hvis barnet ikke har haft pas før, skal original navne- eller dåbsattest i stedet medbringes.

Pas kan udstedes i alle kommuner uafhængigt af hvor man bor.