13. maj 2019

I Naturens Rige går børnene naturligvis til fritidsaktivitet i naturen

I Naturens Rige går børnene naturligvis til fritidsaktivitet i naturen

”Naturligvis” – en fritidsaktivitet for børn i alle aldre – er blevet et tilløbsstykke i Stauning-Dejbjerg-området, der ligger midt i naturen mellem Ringkøbing og Skjern. 38 børn i alderen fire til 13 år deltager i fritidsaktiviteten et par timer hver anden mandag.

-Vores målgruppe er børn fra børnehaveklassen og til og med 6. klasse, og vores mål er simpelthen at få børn ud, fortæller en af initiativtagerne bag fritidsaktiviteten, Majbritt Ejstrup fra Stauning-Dejbjerg U & I.

-Vi vil gerne give dem et naturtilbud at gå til, så der også er noget for dem, der ikke lige går til fodbold, siger Majbritt Ejstrup. Hun tilføjer, at børnehavebørn også er velkomne sammen med en forældre.

Det er forskelligt, hvad der er på programmet i ”Naturligvis”. Men hovedsagen er, at børnene kommer ud i naturen og får gode oplevelse, når fritidsaktiviteten foregår rundt om ved de forskellige naturperler, der findes i området.

Børnene har blandt andet i april haft travlt med at bygge insektboer, og forleden var børnene på tur til udmundingen af Skjern Å i Ringkøbing Fjord. Selvom det ruskede godt derude, så skinnede solen og humøret var højt blandt både børn og voksne. Der blev holdt godt øje med alt, hvad der findes i naturen, pjasket i vandet og naturligvis blev det hele også set lidt fra oven, inden der ellers blev skrevet hilsner og sendt flaskepost afsted i åen.

I dagens anledning var Ringkøbing-Skjern Kommunes mobil-maker Inger Bech med på sidelinjen, da formanden for Stauning U & I, Karen Lundgaard Agerholm, for første gang kastede sig ud som videoambassadør. Se hendes video om ”Naturligvis” på Facebook-siden Det gode liv i Naturens Rige.

Læs mere om projektet med videoambassadører her: Klar til optagelse