15. maj 2017

Landdistriktsrådet på turne

Landdistriktsrådet på turne

På seks møder henover foråret og sommeren vil repræsentanter fra Landdistriktsrådet holde møde med borger- og sogneforeninger i deres lokale områder. Dels for at lytte og dels for at pege på aktuelle muligheder, der er interessante for foreningerne.

 

Landdistriktsrådet er sat i verden for at fremme det gode liv på landet ved bl.a. at være et talerør ind i kommunen og ved at være dialogpartner for borger- og sogneforeningerne. Og det er lige netop i det dobbelte ærinde, at Landdistriktsrådet holder områdemøder i hele kommunen i den kommende tid.

 

Det første møde blev holdt i Kernen i Ølstrup. Her var den nyvalgte formand for Ølstrup sogneforening, Dennis Nørtoft Barbesgaard, mødt op:

 

- Jeg ville gerne lære Landdistriktsrådet bedre at kende og høre lidt mere om, hvad de har at tilbyde. Og så er det også spændende at følge med i, hvad de øvrige sogne i området arbejder med. Det er der god lærdom og inspiration i for os alle sammen, siger Dennis Nørtoft Barbesgaard.

 

Bjarne Svendsen deltog sammen med Christian Christensen som repræsentanter fra Landdistriktsrådet. Og for ham handler det i høj grad om at styrke relationerne:

 

- Når vi mødes og kender hinanden, kan vi nemmere hjælpes ad med at arrangere på tværs af sognegrænser. Områdemøderne er et forum, hvor der skabes sammenhængskraft, siger han.

 

Mange temaer kan vendes

De lokale ildsjæle lægger et stort og vedvarende arbejde i mange forskellige opgaver, der gavner deres landsby, og på mødet var bolden givet op til at tale om det, der rører sig helt lokalt. Nogle af temaerne, der blev vendt, var by-forskønnelse, events, fonde, udfordringer med at have nok lejeboliger og organisering af arbejdsgrupper.

 

-  Her i Ølstrup har vi mange gode historier at fortælle om bl.a. nyt børnehus, en nyligt renoveret skole og det nye multihus, Kernen. Jeg synes, det er vigtigt, at man fra Landdistriktsrådets side tager sig tiden til at lytte og til at komme med konstruktiv kritik.  Vi har en kommune, der vil landdistrikterne, og det er dejligt, synes jeg, siger Dennis Nørtoft Barbesgaard.

 

- Landdistriktsrådets medlemmers møde med de lokale ildsjæle er af stor betydning for at få det bedste indblik i, hvad der foregår lokalt. Vi vil meget gerne bidrage til gode betingelser for landsbyernes udvikling, siger Bjarne Svendsen, medlem af Landdistriktsrådet.

 

På mødet hørte de lokale ildsjæle også om den nye sammenhængskraftspulje (LINK) og om mulighederne for energirenovering gennem det EU-støttede projekt COBEN.

 

De kommende møder er:

  • VestRum: 16. maj i No Sognehus kl. 19.
  • Sønder Bork, Nørre Bork, Hemmet, Lønborg, Sønder Vium, Lyne: 26. juni i Hemmet Kultur- og aktivitetshus kl. 19.
  • Stauning, Dejbjerg, Højmark, Finderup, Hanning, Bølling, Velling, Rækker Mølle, Lem: 27. juni kl. 19 sted endnu ikke bestemt.
  • Ådum, Hoven, Borris, Aktiv Faster: 30. maj i Borris Hallen kl. 19
  • Holmsland samt sogne, der ikke kunne være med i tidligere møder: d. 29. august. Holmsland Kulturcenter kl. 19

Fakta

Landdistriktsrådet er sammensat af hhv. en lokal repræsentant og en byrådspolitiker fra seks geografiske områder i kommunen.

Områdemøderne holdes mellem repræsentanter for landdistriktsrådet og repræsentanter for borger- og sogneforeningerne.

Læs mere om landdistriktsrådet