14. maj 2018

Rekordmange kvinder vil gå Ladywalk

Rekordmange kvinder vil gå Ladywalk

3680 kvinder har allerede tilmeldt sig årets Ladywalk i Tarm den 28. maj kl. 18.30. Og selvom forhåndstilmeldingen sluttede den 30. april, kan man sagtens nå at tilmelde sig på dagen.

- Sidste år deltog i alt 3801 kvinder i arrangementet, heraf ca. 500, der først tilmeldte sig på dagen. Så vi forventer at få væsentlig flere deltagere til Ladywalk i år end de tidligere år, siger Lone Bech, Ladywalk-koordinator på SundhedsCenter Vest under Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ladywalk er Danmarks største endagsmotionsevent kun for kvinder. Deltagerne betaler 140 kr. - eller 175 kr., når man tilmelder sig på dagen – for adgangsbillet, T-shirt og en rygsæk med snacks til turen.

Overskuddet går traditionen tro til forskningen i kvindesygdomme – og igen i år forventes det, at det lykkes at få samlet et anseeligt beløb ind. Årets overskud går til Endometriose Foreningen og Hjerteforeningen.

44.000 kvinder i 13 byer gik sidste år en aftentur på 7 eller 12 kilometer i den gode sags tjeneste. Og med en forventning om endnu flere deltagere i år, har Ladywalk formået at skabe en oplevelse, som kvinder samles om, år efter år.

Ruterne er lavet, så alle har mulighed for at være med, og formålet er ikke at komme først – bare at være med.

Ny bro tager presset

En brugerundersøgelse fra 2016 viste, at deltagerne i Tarm nød gåturen, men også svarede, at broen over bybækken ved Grødepladsen var gammel og føltes usikker, samt at der var for megen trængsel. Derfor har Ringkøbing-Skjern Kommune og Naturstyrelsen i fællesskab nu anlagt en ny bro, så de gående tørskoede kan krydse bækken uden forsinkelse.

Samtidig har arrangørerne i år valgt at sende folk afsted i hold, så de deltagere, der går hurtigst og længst kan komme først afsted.  

- Vi har en klar forventning om, at vi kan fordele pres og kødannelse og dermed sikre, at deltagerne kan gå turen i deres eget tempo, siger Lone Bech.

Hun har også en klar forventning om endnu en god eftermiddag og aften i hyggens tegn. Lokale butikker og restauratører holder traditionen tro åbent, og på ruten såvel som i målområdet vil der være madboder og musik.

Med til at stable hele arrangementet på benene har Sundhedscenter Vest og Ringkøbing-Skjern Kommune haft Tarm Handelsforening og Tarm-Foersum Gymnastikforening TFGF, der bl.a. stiller med frivillige, der skal sikre afviklingen af Ladywalken.

FAKTA:

Tilmelding på dagen koster 175 kr.  

Ladywalk har eksisteret siden 2001 og finder altid sted den sidste hverdagsmandag i maj. Læs mere på www.ladywalk.dk

I 2017 donerede ladywalk 750.000 kr. til Hjerteforeningen. Derudover fik PCO Foreningen doneret en hjemmeside og en informationsfolder.

I år støtter Ladywalk Endometriose Foreningen og Hjerteforeningen.