16. maj 2018

Skal der bier og blomster i Nygade Nord?

Skal der bier og blomster i Nygade Nord?

Det er beboerne, brugerne, butiksejerne og de øvrige erhvervsdrivende, der kender gaden bedst. Derfor er det også deres behov, tanker og idéer for en ny Nygade Nord, byplanlæggerne fra Ringkøbing-Skjern Kommune gerne vil høre og indarbejde i planlægningen af en kommende renovering af gaden.

Og derfor kommer planlæggerne på besøg i gaden på fredag den 18. maj kl. 14-17, hvor de står foran Restaurant SMAG i Nygade 24. Her vil de byde på en kold forfriskning, lytte til gode input og stå klar til at fortælle om renoveringsprojektet.

Ideer til en levende gade

Renoveringen, der vil finde sted i 2019, er en del af kommunens helhedsplan for Ringkøbing og en videreførelse af sidste års fornyelse af den del af Nygade, der er gågade.

- Da Ringkøbing Fjernvarme og Ringkøbing-Skjern Forsyning alligevel planlægger at grave gaden op for at lægge nye rør, benytter vi muligheden for at forskønne gaden. På den måde slipper beboere og brugere af gaden for at blive forstyrret to gange, fortæller projektleder i Ringkøbing-Skjern Kommune Michael Vejrup.

Nygade Nord vil blive renoveret hen til I.C. Christensens Allé og vil fortsat skulle have vejbaner, ligesom økonomien i projektet sætter grænser for, hvor store armbevægelser byplanlæggerne kan tillade sig.

- Men der er stadig masser af plads til kreativitet. Skal vi gøre mere plads til ophold i gaderummet og hvor? Er der ønske om at kunne anvende særligt butiksinventar på fortovet, og hvilke kvaliteter i Nygade Nord skal der bygges videre på? opremser Michael Vejrup.

Han tilføjer, at kommunen også gerne vil have ideer til, hvordan gaden gøres levende og attraktiv, mens renoveringen finder sted, så der stadig kommer mennesker i gaden og dermed kunder til både biograf, cafe, spisehus og butikker.

Gode erfaringer

Kommunens arkitekt og planlæggere har allerede sammen med formand for Teknik- og Miljøudvalget, John G. Christensen, haft et møde med repræsentanter fra gadens erhvervsliv. Med besøget fredag håber kommunen at få endnu flere af gadens brugere i tale, for dialogen er vigtig – både i planlægningen af renoveringen, og mens arbejdet pågår:

- Vi havde et rigtig godt samarbejde med beboere, brugere og erhvervsdrivende, da vi renoverede Nygade. Folk fortalte os, at de følte sig godt informeret, og via ekstraordinære midler fik vi skabt en række kulturelle events, som virkelig samlede gadens butikker og skabte glæde, selvom man skulle gå slalom mellem opgravninger, fortæller Michael Vejrup, der håber at gentage succesen i renoveringen af Nygade Nord:

- Folk kan ved selvsyn se, at Nygade Nord trænger til en kærlig hånd. Forventningen om, at det bliver en mere sammenhængende og indbydende gade, der både er smuk og brugbar, vil forhåbentlig få folk til at bære over med besværet ved renoveringen, tilføjer han.  

 

FAKTA:

Kommunens arkitekt og planlæggere kommer på besøg i Nygade Nord fredag den 18. maj kl. 14-17 og står foran Restaurant SMAG.

Renoveringen af den nordlige del af Nygade (Nygade Nord) vil blive påbegyndt i foråret 2019 og forventes at vare til ca. 1. november.

Arbejdet er en del af helhedsplanen for Ringkøbing. Fornyelsen af Nygade Nord vil således også blive en del af den nye forbindelse fra bymidten og ud til NaturKraft.