23. maj 2018

Ringkøbing-Skjern Kommune har Vestjyllands laveste andel af dagpengemodtagere

Ringkøbing-Skjern Kommune har Vestjyllands laveste andel af dagpengemodtagere

2,4 procent af de forsikrede var 1. januar 2018 på dagpenge i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er Vestjyllands laveste tal, og sammenholdt med landsgennemsnittet på 3,64 procent noget, der skaber begejstring:

- Jeg er naturligvis rigtig glad for og tilfreds med, at det gennem en vedholdende indsats er lykkedes kommunen at ligge helt i bund, når det gælder antallet af dagpengemodtagere, siger borgmester Hans Østergaard.

Han peger på, at kommunens beskæftigelsesafdeling har arbejdet målrettet efter en kompetencestrategi, hvor man - i samarbejde med virksomhederne og med udgangspunkt i erhvervslivets behov, konkrete jobåbninger og vækstmuligheder - kontinuerligt har investeret i at efteruddanne og opgradere den ledige arbejdsstyrke.

- På den måde har vi sikret, at der har stået ledige og kompetente hænder og hoveder klar til at varetage jobåbningerne i takt med, at de er opstået. Det har haft den positive effekt, at vi i det store hele har undgået flaskehalse på arbejdsmarkedet i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Hans Østergaard.

- Derudover har den vedholdende kompetenceudvikling også betydet, at den enkelte ledige hurtigt har fået en ny fast tilknytning til arbejdsmarkedet, hvilket heller ikke er helt uvæsentligt, tilføjer borgmester Hans Østergaard.

 

FAKTA:

Ifølge Danmarks Statistik viser de seneste tal fra fjerde kvartal 2017, at der var 79.396 dagpengemodtagere i Danmark. Det svarer til 3,64 procent af landets forsikringsaktive medlemmer af a-kasserne.

På landsplan ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en komfortabel 6. plads af kommuner med den laveste andel af dagpengemodtagere (efter hhv. Allerød, Skanderborg, Faurskov, Hedensted og Odder). Det viser en analyse foretaget af mediebureauet Bermann & Rosenberg Media IVS.