29. maj 2020

Så genåbner Borgerservice og Beskæftigelse også

Foto: Merete Jensen

Så er hverdagen også på vej tilbage på Rådhuset i Ringkøbing og på servicecenteret i Skjern. Fra på tirsdag pakker de administrative medarbejdere nemlig hjemmekontorerne sammen og møder igen ind på arbejdspladsen.

Men samtidig med, at borgerne vil blive mødt af håndsprit-beholdere ved indgangene, vil der også på andre punkter være tale om nye procedurer i både Borgerservice og Beskæftigelse.

- Vi har valgt en lidt forskudt åbning for fysisk fremmøde. Borgerservice starter 2. juni med fuld bemanding og modtagelse af borgere i både Ringkøbing og Skjern, fortæller Kim Ulv Christensen, fagchef for Borgerservice og Beskæftigelse i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han minder om, at mange henvendelser til Borgerservice fortsat kan foregå via telefon eller selvbetjeningsløsninger, og understreger, at de borgere, der vælger at møde op fysisk hos Borgerservice, forinden fremmødet skal have bestilt tid ved Borgerservice. Det kan man gøre ved at ringe til Kontaktcentret på telefon 99 74 12 22.

I det første stykke tid, beder Kim Ulv Christensen om tålmodighed fra borgere med spørgsmål eller sager, der godt kan vente, således, at de borgere med mere presserende sager kan blive hjulpet.

- Det kan typisk være henvendelser om pas og kørekort, der er udløbet, hvor man vil have brug for et hurtigt fysisk fremmøde, siger han.

Halv bemanding på Jobcenteret

Personalet i Beskæftigelse, møder også ind på Jobcentret d. 2 juni. Der vil dog først være åbent for fysisk fremmøde for borgere på Jobcentret fra 12 juni.  Og præcis som i Borgerservice, kan man kun møde fysisk op i Jobcenteret, hvis man på forhånd har bestilt tid. Tidsbestilling til Beskæftigelse sker digitalt via Jobcentrets selvbooking-system, som tilgås fra Jobnet.

- Der bliver tale om en genåbning, hvor vi skal følge de sundhedsfaglige retningslinjer, så vi minimerer risikoen for smittespredning. Derfor vil der stadig gælde en række restriktioner, så vi beskytter hinanden, fortæller Kim Ulv Christensen og tilføjer:

- Hvis alt forløber som planlagt, forventer vi at have Jobcenteret tilbage ved normal praksis fra 1. juli 2020.

Retningslinjerne fra de nationale myndigheder giver i en overgangsperiode mulighed for fleksibilitet i forhold til samtaleformen på beskæftigelsesafdelingerne i landets kommuner. Dét betyder ifølge bekendtgørelsen, at Jobcenteret helt frem til 1. oktober fortsat har mulighed for at afholde digitale jobsamtaler og andre møder.

Indtil da, ser arbejdsplanen for de ansatte i Beskæftigelse også lidt anderledes ud:

- For at kunne opfylde afstandskravene, har vi været nødsaget til at fordele os på to hold, der arbejder i et uge-rul, så medarbejderne skiftevis arbejder på Jobcentret en uge og hjemme en uge, fortæller Kim Ulv Christensen.

Ligesom kommunens øvrige administrative afdelinger har Beskæftigelse gennem hele corona-hjemsendelsen arbejdet på fuld kraft – blot fra medarbejdernes hjemmekontorer.

- Vi har kørt fuld opfølgning på sagsstammerne og udført telefoniske og/eller virtuelle opfølgningssamtaler. Vi vil fortsat køre digitale opfølgningssamtaler – i hvert fald for en periode, siger Kim Ulv Christensen.

Ringkøbing-Skjern Kommunes Virksomhedsservice, der ligeledes hører under Beskæftigelse, er også klar fra 2. juni og må igen foretage besøg og placeringer på arbejdspladserne i kommunen.