9. maj 2017

Spritny kalender samler fritidsaktiviteter for handicappede

Spritny kalender samler fritidsaktiviteter for handicappede

www.handicapfritid.dk giver mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser et overblik over, hvilke fritidstilbud, der findes til dem i kommunen. Samtidig er den en hjælp til arrangører, så de kan koordinere deres tilbud. Siden lanceres i dag på Skjern Industri Service ved Å-center Syd.

- Vi håber, at mange vil tage siden til sig og begynde at bruge den. Kun på den måde bliver den et levende og værdifuldt redskab. Vi har villet lave en side, der giver et samlet overblik, samtidig med at det er nemt og overskueligt at gå til, siger tovholder Anni Damgaard.

Hun tog initiativ til siden for fem år siden, fordi hun syntes, der var et behov for at koordinere tilbuddene til psykisk handicappede.

Siden da er ideen blevet udvidet til at gælde alle mennesker med funktionsnedsættelser, og mange forskellige aktører har været inde over for at få ideen slebet til.

Det skal være nemt

Løsningen blev den funklende nye hjemmeside www.handicaptilbud,dk, der er opbygget som en kalender, hvor man kan klikke af i fire forskellige kategorier, alt efter, hvad man leder efter: Motion, undervisning, fritid og ferie.

- Vi vil gerne give alle handicappede og deres eventuelle hjælpere et sted, der fungerer efter nutidens præmisser. Det skal være nemt lige at slå op og spotte, hvad der findes af tilbud, som matcher det, man interesserer sig for, siger Anni Damgaard.

- På sigt vil vi også åbne for at arrangører uden for kommunen kan lægge deres aktiviteter og begivenheder ind i kalenderen. Kalenderen er til for brugernes skyld, og de skal gerne opleve, at www.handicapfritid.dk er stedet at gå hen, hvad enten man leder efter et fodboldhold eller en festivaloplevelse.

Fakta
www.handicapfritid.dk har modtaget 75.000 kroner fra lldsjælepuljen.

Siden er blevet til samarbejde mellem blandt andet Ringkøbing Handicap, Parasport Danmark, Skjern Håndbold, AOF, frivillige inden for psykiatrien, kommunale aktører, Handicaprådet og FrivilligVest.

www.handicapfritid.dk administreres af FrivilligVest.