17. maj 2022

Velkommen til verdensmålsgavlene

Velkommen til verdensmålsgavlene

Der er ved at ske noget stort på Herningvej 22 i Ringkøbing. Franske Raphaël Etievant er nemlig i gang med et stort gavlmaleri med motiv fra verdensmål nr. 14: Livet i havet, og man kan allerede nu se, at en gople er ved at finde sin form på den østvendte gavl.

Gavlen kaldes en ”verdensmåls-gavl”, og snart er der yderligere to verdensmåls-gavle i kommunen: I Skjern og i Astrup.

Gavlmaleriet er et af 17 verdensmåls-malerier, der i løbet af 2022 ser lyset i ni kommuner.

- Vi valgte at støtte gavlene i Ringkøbing og Skjern med hver 50.000 kroner, for vi synes, det er et spændende projekt. Gavlmalerier fanger øjet, og med motiver fra FNs Verdensmål kommer de også til at give de forbipasserende noget at tænke over, siger Erik Viborg, formand for Kultur- og Fritidsudvalget  

Alle er velkomne til fernisering på gavlen i Ringkøbing på lørdag den 21. maj kl. 16.00 og den 3. juni klokken 18 ved SuperBrugsens gavl i Skjern. Her har Anna Rose Hiort-Lorenzen lavet en betonplade med selvlysende motiv ud fra Verdensmål nr. 11, som hedder Bæredygtige byer og lokalsamfund.

17 kunstformer

Verdensmålsgavle dukker op i hele Region Midtjylland for tiden, hvor også Hedensted, Herning, Struer, Holstebro, Varde, Skive, Syddjurs og Ikast-Brande Kommune har inviteret kunstnere ud til at dekorere en eller flere gavle.

De 17 gavlværker repræsenterer 17 forskellige kunstarter som for eksempel arkitektur, billedkunst, design, grafik, installationskunst, maleri, og multimediakunst.

Senere på året udfører Søren Vester en bænk, som skal opstilles ved Danmarks flotteste busskur i Astrup.

Ideen til de 17 gavle opstod i Ikast-Brande, inspireret af de mange gavlmalerier i Brande, der har kendetegnet byen siden 1968. Nu bliver gavlmalerier spredt ud over hele midt- og vestjylland, og i Ringkøbing-Skjern Kommune er festlighederne altså allerede begyndt.

Alle er derfor velkomne til fernisering på Herningvej 22 i Ringkøbing på lørdag og i Skjern den 3. juni.​