18. maj 2022

Madmødet dækker op med lokale råvarer

Foto: Madmødet

Politikere, organisationsfolk og andre beslutningstagere indledte traditionen tro årets madmøde med en rundtur til kulinariske trækplastre i hele Business Region MidtVest. Madmødet byder på kulinariske oplevelser ved bålet, på torvet, på havnen, ved bondens bord - og mange andre steder. 

Sofari blandt fritgående økogrise, strandtur med krabber, havplast og verdensmål på programmet – eller cocktails og tapas hos Stauning Whisky og destilleriet Lowlands.

Mulighederne er mange – og varierede, når Ringkøbing-Skjern Kommune og de øvrige seks kommuner under Business Region Midtvest i denne uge afholder årets Madmøde.

På programmet er også ”Til bords hos…” Nørgaards Geder, Mad over bålet på Torvet i Ringkøbing samt mad og musik. Ligesom kokken Rasmus Fisker har … fisk på menuen i Sportsfisker Centeret i Hvide Sande og bl.a. Vostrup Højskole og Laugesens Have serverer Madmøde-menuer. Blandt meget andet lokalt.

Faktisk er der så mange forskellige Madmøde-arrangementer at vælge imellem frem til den 22. maj, at programmet fylder 54 sider. Det samlede program – og et par overskuelige kort over de lokale arrangementer i Ringkøbing-Skjern Kommune finder man på Madmødets hjemmeside på www.madmodet.dk

- Madmødet giver lokale producenter af kvalitetsføde- og drikkevarer og nicheprodukter muligheden for at komme ud til et bredere publikum. Dermed er de mange arrangementer, der er planlagt de kommende dage i alle syv kommuner i Business Region MidtVest med til at sætte spot på Vestjylland som en markant leverandør af mad og drikke til hele landet – og ud over Danmarks grænser, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard.

Han var med på en del af den politiker-rundtur, der traditionen tro indledte årets Madmøde med besøg hos bl.a. erhvervsfiskere på Thorsminde Havn, hos svineproducenten Bertel Hestbjerg, på Arla Foods Innovationscenter og på Green Lab i Skive.

Borgmesteren peger på de mange udviklingsmuligheder, der ligger inden for produktion af fremtidens fødevarer med fokus på bæredygtig produktion og nye produktionsformer:

- Det er fantastisk at se, hvordan produktionen af fødevarer og behovet for vedvarende energi går hånd i hånd - og at se, hvordan bæredygtighed går som en rød tråd gennem debatten om kvalitetsfødevarer og –drikkevarer, siger han.

- Vi har en lang og stolt tradition for produktion af fødevarer i Ringkøbing-Skjern Kommune og overordnet set bidrager Madmødet til at skabe bevidsthed og en stolthed omkring de mange fødevarer i vores område, siger også Bente Lægsgaard, erhvervskonsulent hos Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Hun peger på, at de mange forskellige madoplevelser, der er på programmet i kommunen i denne uge, vidner om, at fødevarer er en styrkeposition i Ringkøbing-Skjern Kommune, og tilføjer:

- Jeg bliver især stolt, når jeg oplever hvordan de lokale producenter arbejder sammen om at skabe madoplevelser, der er lidt ud over det sædvanlige. Og samtidigt er det dejligt at mærke den store interesse, der er for de madevents, vi har arrangeret.

 

FAKTA:

Madmødet startede mandag og løber frem til den 22. maj. Madmødet arrangeres af Business Region MidtVest i samarbejde med de syv medlemskommuner Ringkøbing-Skjern, Herning, Skive, Holstebro, Lemvig, Struer og Ikast-Brande.

Arrangementerne afholdes både inde og ude; på restauranter, på kajkanter, i naturen og på gågader – og er åbne for alle. For tilmelding og info tjek programmet på www.madmodet.dk