17. marts 2021

Elektronisk kulturkalender samler alle arrangementer

Ladywalk

Før corona-epidemien og nedlukningen af samfundet påvirkede foreningsliv og offentlige arrangementer, bugnede det af tilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Men desværre har mange arrangører oplevet, at det kan være svært at trænge igennem og nå ud til de mennesker, der kunne være interesseret i at deltage i foredrag og fodboldkampe, svampeture og sensommerjazz – blandt meget andet.

Dét skal et nyt initiativ fra Ringkøbing-Skjern Kommune og FrivilligVest, nu gøre op med. Initiativet er en udbygning af den allerede eksisterende elektroniske kulturkalender KultuNaut, så planlagte arrangementer kommer ud på flere platforme med bare en indtastning. Initiativet tages på baggrund af dialog med foreningslivet, Destination Vesterhavet, Ringkøbing-Skjern Museum og Ringkøbing Handelsforening

 - I kommunen og hos FrivilligVest hører vi tit fra folk, der afholder arrangementer, at det er svært eller dyrt at nå ud til andre med information om deres arrangementer, fortæller Emil Sloth Sig, frivilligkoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han tilføjer, at folk, som skal planlægge en aktivitet, også efterspørger et bedre overblik over andres arrangementer, så de undgår, at planlægge med et uheldigt tidspunkt, hvor noget andet vigtigt skulle finde sted.

- Og så bliver vi selvfølgelig spurgt fra tilflyttere, turister, og alle os der bor her, ”hvad sker der egentlig i området” fortæller Emil Sloth Sig og peger på, at det skal være nemt at nå ud med sin kommunikation, simpelt at planlægge et tidspunkt og enkelt at få et overblik over arrangementer – både for de foreninger og andre aktører, der står for arrangementerne og for de borgere, der gerne vil vide, hvad der sker i kommunen:

- Derfor peger vi nu på én løsning, der kan hjælpe foreninger, frivillige og private til både at planlægge, kommunikere og finde arrangementer. Den løsning er KultuNaut.dk, som er en side, hvor man gratis kan oprette arrangementer og samtidig dele arrangementet på sociale medier, på e-mail, i lokalmedier og på flere andre hjemmesider.

Udbygget service

KultuNaut eksisterer allerede på kommunens hjemmeside, men sammen med kommunen og FrivilligVest har Ringkøbing-Skjern Museum og Ringkøbing Handelsforening nu arbejdet på at udvikle portalen, så den fremover får status af stedet, hvor man opretter arrangementer, der skal nå bredt ud blandt borgerne:

- Hidtil har KultuNaut været ét blandt mange steder, hvor arrangører kunne oprette arrangementer. Platformen er nu udbygget og vi vil gøre det tydeligt, at KultuNaut er en løsning for arrangører til at oprette og opdatere arrangementer med én indtastning på alle de platforme, som de måtte ønske, forklarer Emil Sloth Sig og tilføjer:

- Alle de foreninger, virksomheder og lignende, der indtil nu har afholdt arrangementer, har skullet lave flere indtastninger for at få dem på Facebook, på deres hjemmeside og ud til en mailliste. Nu kan de klare alt det med én oprettelse, og samtidig få vist deres arrangementer på kommunens side og andre sider.

Omvendt vil de borgere, der leder efter arrangementer stadig få opslag på Facebook, på hjemmesider, etc., og skal altså ikke nødvendigvis ind på KultuNaut for at søge.

Kursus i KultuNaut

Udover at stille KultuNaut til rådighed inviterer kommunen og FrivilligVest også til kursus, hvor brugere kan lære at oprette arrangementer.

Kurset, der på grund af corona afholdes virtuelt, finder sted d. 23. marts fra 19.00-20.30 og er for alle, der afholder arrangementer, og som gerne vil gøre det mere simpelt at skabe mere synlighed om arrangementerne.

På kurset vil deltagerne blive guidet i at oprette egne arrangementer trin for trin, så de ’kommer hjem’ fra kurset og har løst en opgave.

Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig senest den 23. marts på https://frivilligvest.nemtilmeld.dk/29/  
 
FAKTA:
Kultunaut er en elektronisk kulturguide med i alt 650.000 årlige arrangementer på deres side, heraf ca. 5.700 i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Når man indtaster arrangementer på KultuNaut.dk er de synlige på Kultunaut.dk, men også på mange andre platforme – herunder også følgende:

  • På Ringkøbing-Skjern Kommunes ”Det Sker” side og på Kulturspot
  • Infoskærme rundt om i kommunen.
  • Havneguide.dk hvor bl.a. Hvide Sande-, Ringkøbing-, Stauning- og Bork Havn vises.
  • Diverse trykte og digitale medier herunder Jysk-Fynske Medier, som finder og deler arrangementer fra kultuNaut.dk
  • På egne sociale medier, egen mailingliste, eller på egen hjemmeside - uden at skulle indtaste arrangementsoplysningerne flere gange.

Læs mere på siden her:

https://foreningsportal.rksk.dk/side.asp?wkid=ringkoebing&side=104&navid=32