2. marts 2022

Få naturen tilbage – også i baghaven

Katrine Turner har givet tilladelse til brugen af billedet fra Vildskab-facebooksiden

Indsatsen for at blive Danmarks vildeste kommune involverer borgernes baghaver.

"Giv os naturen tilbage”.

Det er titlen på de korte, men populære udsendelser på DR-TV, hvor havekonsulenten og biologen Katrine Turner graver vandhuller til padder, bygger hotel til insekterne og planter hjemmehørende småtræer og buske til gavn og glæde for fuglelivet i haven.

Og den 17. marts er der med garanti flere gode og ret let-tilgængelige idéer til en have, der giver mere plads til naturen. Der arrangerer Vores Vilde Vestjylland-sekretariatet i Ringkøbing-Skjern Kommune nemlig inspirationsmøde med Katrine Turner.

Mødet, der afholdes på Innovest kl. 19-21.30 er primært målrettet havekredse og de frivillige, grønne hold i kommunen, men der vil være inspiration at hente for alle haveejere.

- Mødet skal i al enkelhed inspirere haveejerne ved at præsentere dem for en masse af Katrines gode ideer, så de ikke kan vente med at tage spaden i hånden og gå i gang derude, siger Sophie Walseth Albæk, naturmedarbejder i Vores Vilde Vestjylland-sekretariatet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vores Vilde Vestjylland-sekretariatet er tovholder på kommunens deltagelse i Miljøministeriets konkurrence om at blive Danmarks vildeste kommune.

- Vi har fra starten sagt, at vores deltagelse i konkurrencen ikke er et kommunalt projekt, men et fælles kommuneprojekt, der skal involvere borgerne i arbejdet for en vildere natur. Inspirationsmødet her er bare ét af mange initiativer med fokus på private haver, siger Sophie Walseth Albæk og tilføjer:

- Vi ved, at mange haveejere gerne vil invitere en større biodiversitet inden for i deres have. Men mange mangler måske viden til, hvordan det gøres bedst – eller mod til at lade græsset gro, ukrudtet stå og bunker af kvas og blade ligge.

Her er Katrine Turner, der er stifter og medejer af konsulentbureauet Vildskab, en god kilde til inspiration og til viden om, hvad der fungerer bedst i danske haver og på forskellige årstider.

Del erfaringerne

På mødet den 17. marts vil deltagerne få en introduktion til Danmarks Vildeste Kommune-konkurrencen og specifikt til indsatsen for en vildere natur i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Herefter kommer Katrine Turners bud på, hvordan man bedst kan forvilde sin have eller grønne område, hvorefter der er kaffepause og workshop på programmet.

- Workshoppen skulle gerne få deltagerne til at tage stilling til, hvad der skal ske på deres egne områder - og til at få lyst til at dele deres erfaringer om gode ideer og fine tiltag i haverne med andre haveejere, siger Sophie Walseth Albæk og tilføjer, at det bl.a. kan ske på kommunens Facebookside ”Naturens Rige - Vores Vilde Vestjylland” og til de ’åben have’-arrangementer, som sekretariatet i samarbejde med lokale havekredse vil invitere til senere på året.

 

FAKTA:

Inspirationsmøde til den vilde baghave med biolog og havekonsulent Katrine Turner, Vildskab. Torsdag den 17. marts 2022 kl. 19-21.30 på Innovest, Ånumvej 28, 6900 Skjern

Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Tilmelding foregår efter først-til-mølle-princippet via NemTilmeld på www.frivilligvest.dk/kalender inden den 13. marts 2022.