1. marts 2022

Fællesdag for seniorer

arbejdet med seniorpolitikken, jan 2018

Formålet med seniordagen er at oplyse om aktiviteter og tilbud – og at minde om, at fællesskab skaber livskvalitet.

Uge 10 i Ringkøbing-Skjern Kommune står i de ældres tegn. Her inviterer Sundhedscenter Vest nemlig hvert år alle kommunens ældre borgere over 60 år til seniordag som supplement til de ordinære hjemmebesøg.

I år afvikles Seniordagen i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i Skjern den 9. marts fra kl. 9.30-13.

Sundhedscenter Vest arrangerer seniordagen i samarbejde med Ældrerådet, FrivilligVest, Ringkøbing-Skjern Kulturcenter samt Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern kommune, og håbet er, at rigtig mange seniorer vil benytte muligheden for at komme ud og høre om de aktiviteter og tilbud, der er målrettet netop dem.

- Seniordagen skal medvirke til, at borgere fra 60 år og opefter kan få viden og inspiration til at leve det gode seniorliv. Og vi sikrer, at der er god plads og eksempelvis håndsprit, så risikoen for corona-smitte er minimal, siger Lene Brodde, teamkoordinator i Sundhedscenter Vest under Ringkøbing-Skjern Kommune.

Til seniormøderne kan de ældre borgere møde repræsentanter fra f.eks. DGI-Vestjylland, sygeplejeklinikkerne, aktivitetscentrene, Køkkenet Åkanden, Sundhedscenter Vest, Rusmiddelcentret, Boblberg, Ældrerådet, FrivilligVest, Høreafdelingen ved Center for kommunikation, samt tale med demenskonsulenter, inkontinenssygeplejesker og diabetes- og lungesygeplejesker.

Herudover vil fitnesscentre, apoteker, Radio Ådalen, patientforeninger, Ældresagen, og husmorforeninger være blandt de lokale foreninger, der kommer for at præsentere deres aktiviteter og tilbud målrettet seniorer.

- Der vil også være nogle små oplæg om, hvordan man igen får gang i de sociale fællesskaber, kombineret med gode måltider - og om, hvordan man kan forebygge synkebesvær, fortæller Lene Brodde og tilføjer, at et oplæg vil handle om de erfaringer, kommunen har gjort i projekter om ensomhed og trivsel hos ældre borgere.

Politikere fra kommunens nyudnævnte Social-og Sundhedsudvalg kommer desuden med til seniordagen for at få en direkte dialog med kommunens seniorer.

Herefter afslutter foredragsholder Georg Ørskov fra Skjern dagen med lidt sang, musik og fortælling under overskriften ”Længe leve fremtiden”. Her vil han komme ind på sine tanker om at holde sig i gang, forblive nysgerrig, have holdninger og turde ændre dem igen i seniorlivet. 

Deltagelse i seniordagen er gratis, og alle får kaffe/te og rundstykker.

I forbindelse med tilmeldingen er der mulighed for, at man kan tilkøbe frokost. Man kan både tilmelde sig hos Sundhedscenter Vest, i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter samt på FrivilligVests hjemmeside senest d. 7. marts.

 

FAKTA:

Seniordagene er for alle borgere over 60 år.

Tilmelding til seniordag i Skjern den 9. marts kl. 9.30-13.00 foregår på hjemmesiden Sundhedscenter-vest.rksk.dk eller via telefon til 99 74 19 12 (Sundhedscenter Vest) eller på 97 35 45 00 (Ringkøbing-Skjern Kulturcenter).

Deltagelse er gratis; frokost kan tilkøbes ved bestillingen for 120 kr., mens kaffe/te og et rundstykke er gratis.