24. marts 2017

Populære skraldekasser på kommunens strande igen i år

Populære skraldekasser på kommunens strande igen i år

Knækkede paraplyer og flossede parasoller, brædder, snor og opskyllede gummihandsker. Det hele ender i de populære skraldekasser, som Ringkøbing-Skjern Kommune igen i år sætter ud på sine mest besøgte strande. Folk, der færdes på strandene, vil nemlig gerne hjælpe med at holde strandene rene og indbydende.

Kommunens folk går i gang med at stille de i alt 50 kasser ud i næste uge, og efter planen er de alle på plads inden påske. Kasserne har følgeskab af to almindelige skraldespande per kasse, samt skilte, der guider til hvordan man skal sortere strandskraldet.

– Kasserne skal bruges til de typer affald, som er drevet i land eller til særligt store stykker affald, som man selv eller andre strandgæster ikke vil have med hjem - fx en parasol, der er gået i stykker, fortæller kyst- og turismespecialist, Leif Steen Andersen.

Almindeligt affald – som typisk er hundeposer eller indpakning fra fødevarer - skal man lægge i skraldespandene.

Fjerde år i træk
Det er fjerde år i træk, kasserne kommer ud på strandene – og de bliver sat op nu, så de er klar til de mange gæster, der traditionelt besøger strandene i påskedagene.

- Det startede med, at mange folk gik og samlede affald, når de var en tur på stranden, og vores skraldespande kunne slet ikke rumme de mængder af skrald, der blev samlet ind. Så noget måtte vi gøre, for det er jo rigtigt dejligt, at så mange vil hjælpe med at holde vores skønne strande rene, siger Leif Steen Andersen.

Han og hans kolleger vil i løbet af sæsonen skifte de nuværende skilte ved kasserne ud med nogle, der er mere enkle og lettere at forstå – måske piktogrammer.

- Der er vist for meget tekst på de skilte, vi har derude i dag. Vi håber, at nye skilte kan gøre det lettere at forstå, hvor man skal lægge hvilket affald, så vi ikke skal sortere så meget i det, siger Leif Steen Andersen.

Kasserne bliver stående til cirka midt i september, hvor de første efterårsstorme kan gøre livet som skraldekasse og -spand på stranden til en meget usikker affære.

Billedtekst

I Hvide Sande blev de første to kasser allerede sat op forrige weekend. Efter bare tre dage på stranden, var resultatet denne noget alternative samling strandings-gods.