19. marts 2024

Ringkøbing-Skjern Kommune er fortsat stærk på erhvervspræstationer

Colourbox

Med en 13. plads placerer kommunens erhvervsindsats sig i toppen af danske kommuner målt på 22 objektive parametre i erhvervsundersøgelsen Lokale erhvervspræstationer 2024.

Som man spørger, får man svar, lyder et gammelt dansk ordsprog.

Men nogle spørgsmål er mere retvisende i forhold til virkelighedens verden end andre, og samfundsanalyse- og rådgivningsvirksomheden IRIS Group har nu undersøgt en række objektive indikatorer og derefter rangeret alle landets kommuner i et samlet indeks over kommunernes lokale erhvervspræsentationer.

Og her kommer Ringkøbing-Skjern Kommune ind på en 13. plads.

- Det er en flot placering, som vi kun kan være tilfredse med, siger formand for Erhvervs-, Klima- og Arbejdskraftudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Søren Elbæk og tilføjer:

- Selv om jeg er tilfreds, ved jeg også, at vi har potentiale til at kravle endnu højere op ad rangstien i de kommende år.

IRIS Group, der står bag den årlige rapport Lokale erhvervspræstationer 2024, er et af de førende konsulenthuse inden for frembringelse og formidling af viden om samfund, erhverv og forskning.

Rapporten bygger på 22 nøje udvalgte objektive indikatorer, der giver et samlet overblik over udviklingen i erhvervsaktiviteten i kommunerne. På den måde giver indekset også mulighed for at sammenligne præstationer på tværs af samtlige danske kommuner.

Indikatorerne er baseret på de senest tilgængelige data fra Danmarks Statistik. Dermed fokuserer indekset, i modsætning til f.eks. DI’s erhvervsklimamåling og SMVdanmarks måling af erhvervsvenlighed, på kommunernes faktiske erhvervspræstationer baseret på objektive indikatorer.

- Målingen her bliver dermed et rigtig godt udgangspunkt for, at vi som kommune kan sætte os nogle realistiske mål for vores erhvervspolitiske udvikling. Desuden har jeg en forventning om, at vi kan bruge indekset i en samlet evaluering af, om vores erhvervsfremmeindsats rammer plet hos virksomhederne og fører til faktiske forbedringer i resultaterne, siger Søren Elbæk.

I undersøgelsen har IRIS Group inddelt de 22 indikatorer i tre underindeks:

1. Arbejdspladser, indkomst og produktivitet

2. Iværksætteri og vækstvirksomheder

3. Eksport

Hvor gruppe 1 og 2 tæller for 40 procent af det samlede resultat og gruppe 3 tæller for de resterende 20 procent i opgørelsen.

Mens Ringkøbing-Skjern Kommune opnår en 7. plads i kategorien ”Eksport” og rykker hele syv pladser frem fra sidste års 14. plads, bliver det til delplaceringer som hhv. nummer 22 og 34 i de to øvrige kategorier – og altså til en samlet plads som nummer 13.

Læs hele rapporten fra IRIS Group her

 

FAKTA:

Rapporten ”lokale erhvervspræstationer 2024” udarbejdet af IRIS Group belønner Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervspolitik med en samlet 13. plads blandt danske kommuner.

IRIS Group er en specialiseret analyse- og rådgivningsvirksomhed, som er dybt engageret i udviklingen af vores samfund, erhvervsliv og fremtidens forskning og innovation.