4. marts 2021

Ældre tilbydes mere hjælp til at blive vaccineret

colourbox

Det er stadig fuldstændig frivilligt, om man vil tage imod tilbuddet om en vaccine mod Covid-19 eller ej.

Men blandt borgere, der er over 65 år og modtager praktisk hjælp eller personlig pleje, samt borgere, der fylder 85 i år eller er ældre og som bor i eget hjem, er der ifølge Statens Serum Institut en lille gruppe, som endnu ikke har bestilt tid til en vaccine.

Dem vil Ringkøbing-Skjern Kommune - i lighed med regionerne og landets øvrige kommuner – nu række hånden ud imod med et tilbud om hjælp til at få booket tid til vaccinen, hvis man ønsker det.

- Vi ved, at der er borgere i disse to grupper, som ikke er digitale nok til at booke via hjemmesiden – og som har haft meget svært ved at komme igennem på Region Midtjyllands telefonlinje for at bestille tid. Og vi frygter simpelthen, at der sidder ældre og sårbare borgere derude, som af dén grund har fravalgt vaccinen, siger Anja Thoft Bach, fagchef for Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune.

De to grupper er dem, Sundhedsstyrelsen har prioriteret i vaccinationskøens gruppe 2 og 3, netop fordi de er ældre og/eller sårbare.

- Disse borgere vil i den nærmeste fremtid blive kontaktet af kommunen med tilbud om hjælp, så vi kan sikre, at de bliver vaccineret uden forhindringer, hvis de ønsker det, siger Anja Thoft Bach.

Hun tilføjer, at omfanget af kommunens hjælp vil blive afstemt efter behovet – og appellerer endnu en gang til, at pårørende til borgere i de to målgrupper også træder hjælpende til, hvis de har mulighed for det:

Region Midtjylland har oprustet, så der er flere personer på deres vaccinations-hotlines. Det betyder, at det allerede er lettere for borgerne at komme igennem og booke tid til vaccination

Sundhedsstyrelsen vurderer på baggrund af de nuværende prognoser, at målgruppe 2 og 3 har fået første stik og mange også andet stik inden udgangen af marts måned.

Hjemmevaccine til immobile

Torsdag blev det også bekræftet, at den gruppe af immobile borgere, som ikke kan transportere sig selv til et vaccinationscenter vil få tilbudt at blive vaccineret i hjemmet.

I Ringkøbing-Skjern Kommune drejer det sig kun om en halv snes borgere, men de kan nu forvente at få tilbudt et besøg af regionens udkørende vaccinationsbil.