31. marts 2020

Vi skal støtte vores erhvervsliv

Vi skal støtte vores erhvervsliv

Coronakrisen har fået mange butiksdrivende til at spejde langt efter kunderne. For at sikre, at der også eksisterer en livlig detailhandel og en bred vifte af erhvervstilbud efter krisen, opfordrer Ringkøbing-Skjern Kommune nu til at støtte op.

Vi skal støtte vores erhvervsliv!

Sådan lyder beskeden i en annoncekampagne fra Ringkøbing-Skjern Kommune godt to uger efter, at coronakrisen har lukket landet så effektivt ned, at mange af de butikker, der formelt set godt må holde åbent, nu kigger langt efter kunderne.

- Derfor kommer vi også med en klar opfordring. I stedet for at vente med at købe de nye løbesko eller den nye forårsjakke, så køb dem nu. Enten i de butikker, der stadig er åbne, eller i vores lokale butikker på nettet, siger borgmester Hans Østergaard og minder om, at det er nu, der skal handles – også i bogstaveligste forstand – hvis vi ønsker et rigt handelsliv efter krisen.

Hans Østergaard peger på, at coronakrisen vil få vidtrækkende og langvarige følger for det lokale erhvervsliv:

- Ét er, at mange erhvervsdrivende lige nu har et stort behov for hjælp; noget andet er, at de formentlig også vil have brug for handel og støtte et godt stykke tid efter, at coronasmitten har sluppet sit tag i Danmark, siger han.

Hold håndværkeren i gang
Annoncekampagnen, som Ringkøbing-Skjern Kommune har indrykket i ugeaviser og dagblade, peger desuden på, at man kan støtte lokale detailbutikker ved at købe gavekort, ligesom man kan hjælpe restauranter og caféer ved at købe take away-mad hos dem.

Og så peger kampagnen på, at udendørs opgaver som fugearbejde på facaden eller et lag maling til carporten er opgaver, der kan holde lokale håndværkere i gang – både nu og senere på året.

Andre tiltag
Støt lokalt-kampagnen er bare ét af flere tiltag for at hjælpe erhvervslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune:

Kommunen har tidligere besluttet at straks-betale sine regninger til leverandører, at fremskynde vedligeholdelses- og renovationsopgaver på kommunale bygninger for op imod 20 mio. kr., og så blev genbrugspladserne allerede i sidste uge åbnet for erhvervslivet, ligesom kommunen i samarbejde med Handelsrådet opfordrede revisorer, banker og advokater til at yde gratis rådgivning til erhvervsdrivende, der har brug for en plan for at komme godt ud af corona-krisen.

Endelig har kommunen i samarbejde med en række organisationer og institutioner opfordret virksomhedsledelser til at sende medarbejdere på online efteruddannelse med tæt på fuld lønkompensation i stedet for at sende dem hjem med eller uden løn.

 Alt sammen initiativer, der skal holde hjulene i gang og hjælpe de lokale virksomheder igennem krisen.

Se annoncen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.