1. april 2020

Pleje- og omsorgspersonale skifter uniform

Karen Marie Hansen og Søren Bo M. Nielsen, Videbæk Hjemmepleje, Britta Klavstrup, Skjern Hjemmepleje og Anita Bjerg Christiansen, Sundhedscenter Vest.

Fra den 1. april er det tid til at sige farvel til den bordeaux-røde uniform og i stedet vænne sig til, at hjemmeplejen og andre medarbejdergrupper i Sundhed og Omsorg fremover vil være klædt i en navy-blå uniform.

Længe inden corona blev en fast del af vores fælles ordforåd, vandt firmaet Berendsen et udbud om at levere nye uniformer til de ansatte i hjemmeplejen, plejepersonale på ældrecentrene, køkkenpersonale samt terapeuter ved Sundhedscenter Vest.

En arbejdsgruppe bestående af medarbejderrepræsentanter og ledere er i fællesskab blevet enige om farven på de nye uniformer: en navy-blå farve til busseronne, en mørkeblå til bukser og vest, samt en klar blå kortærmet t-shirt og en aqua-blå jakke.

Uniformsskiftet sker helt rutinemæssigt, men coronakrisen har som på så mange andre områder også forstyrret rutinen.

På grund af skærpede hygiejnekrav og en forventning om at der vil være flere ansatte på vagt, er der brug for flere sæt uniformer, end Rinkøbing-Skjern Kommune oprindeligt bestilte, indtil kurven over smittede borgere er dalet igen. De ekstra sæt uniformer vil blive leveret i andre farver.

Borgere, der får besøg af hjemmeplejen kan dog kigge efter tydelige kendetegn:

- Vores personale er nemme at kende fordi, de bærer et tydeligt navneskilt fra kommunen, fortæller enhedsleder Connie Farsinsen fra Centerparken i Videbæk der har deltaget i udvælgelsen af tøjet.

Birgitte Klaustrup, Skjern Hjemmepleje i den nye jakke

Vaskes på svanemærkede vaskerier
I overført betydning er der også et grønt islæt i de nye uniformer. Firmaet, som vandt udbuddet om at levere uniformer og stå for vasken af dem, er nemlig optagede af at leve op til skrappe miljø- og klimakrav. Således er samtlige vaskerier svanemærkede og certificerede for miljø og kvalitetsledelse i henhold til standarderne ISO 14001 og 9001.

Derudover er der stort fokus på FNs Verdensmål. Særligt sundhed og trivsel (mål nr. 3), rent vand og sanitet (nr. 6), ansvarligt forbrug og produktion (nr. 12), livet i havet (nr. 14) og partnerskab for handling (nr. 17).