13. marts 2020

Vis omsorg på afstand: Besøg ikke dine pårørende på ældrecentrene

Vis omsorg på afstand: Besøg ikke dine pårørende på ældrecentrene

For at skærme ældre og svækkede borgere fra smitte med coronavirus er der ikke adgang for besøgende på plejehjem og ældrecentre bortset fra i særligt kritiske situationer. Ring i stedet, siger sundheds- og omsorgschef. Rådet lyder også, at man begrænser sine besøg hos ældre og udsatte i deres eget hjem til det nødvendige.

En lukket dør er, hvad man vil blive mødt af, hvis man dukker uanmeldt op på et af kommunens plejehjem og ældrecentre. På døren vil også hænge en plakat med et telefonnummer, hvor personalet kan kontaktes. På den måde kan man få adgang, hvis det er absolut nødvendigt.

- Af hensyn til de ældres fortsatte sundhed er det desværre nødvendigt at skærme dem mest muligt. Vi vil meget gerne være behjælpelige med at skabe kontakt på anden vis – eksempelvis telefonisk eller via en af de mange samtale-apps, der findes, siger fagchef for sundhed og omsorg, Anja Thoft Bach.

Man er således meget velkommen til at komme forbi med en smartphone eller en tablet til den ældre efter forudgående aftale med plejehjemmet.

Find kontaktoplysninger på kommunens ældrecentre her

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har tidligere på ugen været ude med et budskab om at vise sin omsorg for ældre pårørende med omtanke og finde andre måder at vise sine kære, at man tænker på dem end ved at komme på besøg. Eksempelvis med opkald, breve eller ved at sende en buket blomster

Hvis en ældre er døende eller der opstår kritiske situationer, kan der blive dispenseret fra reglerne.

Sundheds- og Omsorgschefen anbefaler også, at man begrænser sine besøg hos ældre og udsatte i deres eget hjem til det nødvendige.