28. februar 2022

MitID giver travlhed hos Borgerservice

MitID giver travlhed hos Borgerservice

Lige nu er landets banker i fuld gang med at rulle MitID ud til danskerne.

MitID erstatter på sigt NemID, og bankerne sender besked ud til alle, når det er deres tur. Bankerne tager deres kunder etapevis frem mod sommerferien, så de og deres support kan følge med.

I langt de fleste tilfælde kan borgene selv sikre overgangen fra NemID til MitID.

Der er dog en del borgere, der skal forbi Borgerservice. Det er alle de borgere, der har fået brev fra Digitaliseringsstyrelsen om, at de skal opdatere deres ID-oplysninger ved at scanne deres pas, og som ikke har en nyere telefon, der kan gøre det.

Har man ikke fået denne information fra Digitaliseringsstyrelsen, er man klar til MitID, og kan umiddelbart oprette sin MitID, når ens bank giver besked om det.

- Hvis man ikke er helt tryg ved selv at gøre det, kan man måske få hjælp af familie eller venner, og på den måde minimere presset hos os i kommunens Borgerservice, siger Torben Andersen, afdelingsleder for Borgerservice og Ydelse i Ringkøbing-Skjern Kommune.

To ugers ventetid

I Ringkøbing-Skjern Kommune er status lige nu, at ca. 16.000 borgere mangler at få opdateret deres ID-oplysninger i NemID.

- Det giver ekstra travlhed hos Borgerservice i Skjern og Ringkøbing, hvor der af samme årsag desværre er næsten to ugers ventetid i øjeblikket, fortæller Torben Andersen.

Han tilføjer, at ventetid også pt kendetegner borgerservicecentrene i de andre danske kommuner, og siger:

- I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi udvidet vores ekspeditionstid og omlagt tider fra andre opgaver for at kunne følge med. Men vi kan desværre ikke undgå, at der de kommende måneder vil være ventetid, før vi kan hjælpe.

Hvad kan Borgerservice hjælpe med

For at fordele de godt fire millioner danskere, der skal migrere fra NemID til MitID, sender bankerne løbende besked ud til deres kunder gennem det første halvår 2022.

- Vi henstiller til, at man venter til det bliver ens tur med at gøre noget. På den måde fordeler vi bedre antallet af borgere, der skal have hjælp, siger Torben Andersen.

Han opfordrer folk til at søge hjælp hos bankernes egen MitID-support, eller hos den generelle MitID-support på telefon 3398 0010, før man henvender sig til Borgerservice for at få hjælp, og tilføjer:

- I Borgerservice hjælper vi dem, der ikke har kunnet få hjælp via bankernes MitID-support. Det gælder bl.a. de borgere, der ikke selv har mulighed for at migrere over på MitID. Desuden kan vi hjælpe med at oprette MitID for de borgere – f.eks. de 13-14 årige - der ikke tidligere har haft NemID.

Det kan du selv gøre

For at lette ekspeditionen, er det vigtigt at medbringe pas eller kørekort, mobiltelefon samt sit nuværende NemID. Det kan også være en god idé på forhånd at hente MitID-appen ned på telefonen, hvis det er muligt.

Derudover kan man overveje, hvilket bruger-ID man gerne vil have, samt adgangskode. På den måde kan man sikre en smidigere ekspedition i Borgerservice.

I lighed med de fleste andre kommuner, er det nødvendigt med tidsbestilling for at få en aftale om hjælp i Borgerservice. For at bestille tid, kan man ringe på telefon 70 20 00 00 eller bestille på kommunens hjemmeside (eller ved at taste ”Borgerservice” i søgelinjen på forsiden af kommunens hjemmeside www.rksk.dk