1. marts 2022

Mød formanden og det nye landdistriktsråd

Mød formanden og det nye landdistriktsråd

Ringkøbing-Skjern Kommune ser i høj grad sig selv som en landdistriktskommune, og det er noget, der kræver en indsats. Landdistriktsrådets opgave er derfor at være landdistrikternes stemme, så udviklingen sker over hele kommunen og ikke blot i byområderne.

Den nye formand for Landdistriktsrådet er Bjarne Svendsen fra Fjelstervang. Frem til nytår havde han siddet otte år i byrådet, men nu har han lagt politiker-kasketten på hylden for i stedet at bruge sin tid på Landdistriktstrådet.

- Jeg har været i Landdistriktsrådet i otte år som politiker, men nu er jeg blevet forfremmet til at være valgt af borger- og sogneforeningerne. Det er jeg glad for, for der er utrolig meget energi i landsbyerne. Det bobler med idéer, og der er en kærlighed til det gode liv på landet. Omkring halvdelen af borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune bor i landdistrikter, og jeg vil gerne være med til at få deres mange gode idéer ført ud i livet, siger Bjarne Svendsen.

Nok at tage fat på

For både formand og medlemmerne af Landdistriktsrådet er der nok at tage fat på. Den nye formand ser flere opgaver for sig:

- Bosætning og fastholdelse af indbyggertallet i landdistrikterne er noget af det vigtigste, lige som integration af nye danskere også er. De skal bydes velkommen og med i landsbyfællesskabet, og det går allerede rigtig godt mange steder, siger han.

- For øjeblikket har Landdistriktsrådet også fokus på turismen øst for Ringkøbing Fjord. Ved at få turisterne længere rundt i kommunen, kan vi tilbyde vores gæster endnu flere oplevelser. Dét bliver nok det lange seje træk, men jeg håber, det lykkes, siger han.

Der er altså nok at tage fat på, når rådsmedlemmerne kommer godt ind i arbejdet. Formanden har dog allerede stillet skarpt på nogle bestemte opgaver:

- Jeg og resten af rådet vil især fokusere på, at der også i fremtiden er attraktive bosætningsmuligheder i landdistrikterne og velfungerende landsbysamfund, hvor det gode liv kan udfoldes. Jeg er også optaget af, at de støttemidler, Landdistriktsrådet har til rådighed, kommer i brug til gode projekter.

 

FAKTA

Landdistriktsrådets opgaver:

  • Understøtte skabelsen af sammenhæng, videndeling og udvikling i landdistrikterne.
  • Bidrage til udarbejdelse, revision og implementering af kommunens landdistriktspolitik og landdistriktspolitiske handlingsplan.
  • Arbejde for forenkling, smidiggørelse og udvidelse af rammerne for udvikling i landdistrikterne.
  • Være dialogpartner og rådgivende i forhold til kommunens stående udvalg samt lokalråd, sogneforeninger og borgerråd i kommunen i sager, der berører landdistrikterne.
  • Indstille til kommunens Økonomiudvalg, hvordan midler reserveret til landdistriktsområdet bliver anvendt.
  • Varetage landdistrikternes interesser i forhold til kommuner, regioner, staten, andre offentlige myndigheder og interesseorganisationer.
  • Stimulere frivillighedsarbejdet og drage omsorg for at indsatsen skaber helhed og sammenhæng i landdistrikterne.
  • Understøtte bosætning i landdistrikter gennem synliggørelse af lokalområdernes attraktive levevilkår.

 

Medlemmer:

Formand Bjarne Svendsen
Næstformand Dennis Barbesgaard
Irvin Christensen
Jens Mortensen
Marie Nielsen
Jes Nielsen

Udpeget af Byrådet:
Jens Erik Damgaard
Irene Lund Pedersen
Henrik Hammelsvang
Dan K. Jørgensen
Rita Byskov
Marie Kamp From 

Rita Byskov og Irene Lund Pedersen fra Byrådet og frivillig Jes Nissen, Borris, deltog ikke i mødet og er derfor ikke med på billedet.