22. november 2020

Massiv testindsats i Ringkøbing-Skjern Kommune

Massiv testindsats i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ud over Hans Østergaard deltog også Holstebros borgmester i mødet med sundhedsministeren, og meldingen til borgmestrene var, at den fokuserede indsats, der meldes ud mandag, i høj grad vil handle om test, smitteopsporing og selvisolation.

Hans Østergaard forventer derfor ikke yderligere generelle tiltag, som dem Nordjylland blev mødt med, hvor kommunegrænser bl.a. blev lukket.

- Nu skal vi afvente de yderligere informationer, men jeg vil klart opfordre til, at man lader sig teste, så vi kan bryde smittekæderne og få vendt smittetallet. Smittetallet i Ringkøbing-Skjern er for højt, og jeg kan derfor kun hilse det velkomment, hvis vi på den her måde kan komme tættere på en hverdag, hvor vi ikke længere skal sende skoleklasser hjem, og hvor beboerne på vores ældre- og specialcentre får nogle friere rammer, siger Hans Østergaard.

Som det har været beskrevet i dagspressen, er den massive testindsats knyttet til fund af minkvarianter i positive smitteprøver i de to kommuner. Også her vil sundhedsmyndighederne komme med yderligere informationer mandag.

- Det er vigtigt at understrege, at de varianter der er fundet, ikke er farligere end andre varianter. For en sikkerhedsskyld er der dog et ønske om at komme alle minkvarianter til livs, og her er vi klar til at byde ind med den hjælp, ministeriet måtte bede om i forbindelse med et testprogram. Herudover afventer vi naturligvis de yderligere informationer, der kommer, siger Hans Østergaard.