18. november 2019

Rekordmange eksilvestjyder samles til håndbold

Tanja Krogh Sørensen, tidl Klub Eksilvestjyde-medlem, nu biolog i Hvide Sande har godkendt bruges af foto

330 unge vestjyder mødes tirsdag i Aarhus til en pep-talk om praktikpladser og jobmuligheder hjemme i Ringkøbing-Skjern Kommune, før de fra lægterne hepper på Skjern Håndbold i kampen mod hjemmeholdet fra Århus Håndbold.

Da Ringkøbing-Skjern Kommune inviterede medlemmerne af Klub Eksilvestjyder til en aften med faglig og social networking, tarteletter og håndboldkamp i Aarhus, gik der mindre end 24 timer, før de 220 pladser var booket.

Derfor fandt kommunen nogle flere pladser, og når der på tirsdag den 19. november føjtes til kampstart i Aarhus, vil 330 eksilvestjyder være med til at heppe på Skjern Håndbold.

Det er dermed det største antal deltagere til kommunens Klub Eksilvestjyder-arrangementer nogensinde.

Inden kampen starter kl. 20 har de 330 unge eksilvestjyder både spist tarteletter ad libitum og lyttet til oplæg om mulighederne for at få foden indenfor på Danmarks Største Arbejdsplads, som Ringkøbing-Skjern Kommune kalder sig.

Efter en kort velkomst, vil tidligere eksilvestjyde Tanja Charlotte Krogh Sørensen fortælle om at bytte tilværelsen som studerende i Aarhus ud med drømmejobbet som biolog hos Danmarks største laksefarm i Hvide Sande.

Tanja Charlotte Krogh Sørensen er med andre ord det gode eksempel på, at unge eksilvestjyder – måske med hjælp fra Klub Eksilvestjyder – bliver mindet om, at der er spændende jobs og gode karrieremuligheder hjemme i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger kommunens bosætningskoordinator Dorthe Frydendahl og peger på nye nationale tal, der viser, at dimittendledigheden er væsentligt højere i universitetsbyerne end f.eks. i Ringkøbing-Skjern Kommune.

En af genvejene til et godt job er en praktikplads, og derfor kommer Klub Eksilvestjyde-medlem Nicolaj Alstrup Jørgensen og holder et oplæg under overskriften ”Fra bachelortanker til praktik i Polen”, hvorefter Karina Skovsgaard Nielsen fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd fortæller om Danmarks Største Arbejdsplads.

Efter en pause med tarteletter og uformel networking står Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds matchmaker Karina Winkler klar til en snak om mulighederne for en praktikplads, et semesterprojekt eller hovedopgave i en virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune, ligesom Karina Skovsgaard Nielsen kan hjælpe med at pejle interesserede ind på hvilke job- og karrieremuligheder Danmarks Største Arbejdsplads tilbyder frem til, at Skjern Håndbold holder kampoplæg kl. 19.30.

Ikke kun for hyggens skyld

- Det er altid en fornøjelse at møde de unge eksilvestjyder, og vi glæder os til en hyggelig aften og til et brag af en håndboldkamp. Men det er vigtigt at sige, at når vi som kommune bruger tid og kræfter på at holde forbindelsen med unge vestjyder i studiebyerne er det ikke bare, fordi det er hyggeligt, men fordi vi kan se, at det nytter noget at minde dem om de mange job- og karrieremuligheder deres gamle hjemstavn byder på. Ledighedsprocenten i kommunen er lav og mange af vores virksomheder mangler medarbejdere – også dem med de lange uddannelser. Så det er win-win, siger Dorthe Frydendahl – og tilføjer:

- Eller win, win, win, hvis nu Skjern Håndbold også tager sejren over Århus Håndbold.

 

FAKTA:

Hvad er Klub Eksilvestjyder?

Klub Eksilvestjyder er en klub, målrettet unge, der tidligere har boet i Ringkøbing-Skjern Kommune. En gratis og uformel klub uden binding, som man til enhver tid kan melde sig ud af.

Som medlem af Klub Eksilvestjyder får man:

  • Invitationer til VIP-arrangementer til eksempelvis Skjern Håndbolds udebanekampe i studiebyer.
  • Nyheder og tilbud til events i Ringkøbing-Skjern Kommune f.eks. Bork Festival, vandsportsfestivalen WATERZ m.fl.
  • Løbende orientering om hvad der sker i Ringkøbing-Skjern Kommune.
  • Relevante jobopslag fra Ringkøbing-Skjern Kommune og de virksomheder, som ligger i kommunen.
  • Mulighed for at netværke med andre eksilvestjyder og erhvervsvirksomheder fra Ringkøbing-Skjern Kommune.
  • Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016, og er et resultat af at en til- og fraflytteranalyse udarbejdet af Epinion i efteråret 2015 viste, at mere end fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern Kommune, har boet der tidligere.
  • Der er p.t. over 1.200 medlemmer af Klub Eksilvestjyder.

Nuværende og kommende eksilvestjyder kan tilmelde sig Klub Eksilvestjyder via kommunens hjemmeside her: www.rksk.dk/eksilvestjyder