30. november 2018

Rute 15 fra Ringkøbing til Herning på finansloven

Rute 15 fra Ringkøbing til Herning på finansloven

RUTE 15 PÅ FINANSLOVEN! Nogle papirark betyder mere end andre! Regeringen har netop offentliggjort aftalen om finansloven for 2019, hvor en VVM-undersøgelse for udbygningen af Rute 15 fra Herning til Ringkøbing er med.

Siden Regeringen offentliggjorde aftalen er der derfor også flittigt sendt sms’er rundt blandt byrådets politikere og kommunens embedsmænd med et billede af side 56 i aftalen. Her står det nemlig sort på hvidt:

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at igangsætte VVM-undersøgelser samt udarbejde beslutningsgrundlag for en række konkrete anlægsprojekter.

I alt nævnes der ni projekter, og det er blandt disse 9, at ruten mellem Ringkøbing og Herning befinder sig. En lang og sej kamp er lykkedes.

Borgmester Hans Østergaard udtaler:

- Det er svært at sætte ord på, hvor meget udvidelsen betyder for kommunen. En udvidelse af Rute 15 til en 2+1-vej er alfa og omega for, at vi som område kan fortsætte med at udvikle os. Det gælder for vores borgere, for erhvervslivet og turismen, og det gælder ikke mindst for områdets adgang til sundhedssystemet. Jeg kan kun sige, at vi er yderst tilfredse.

- Vi er fuldt ud klar over, at der pt. kun er afsat midler til VVM-undersøgelsen, men vi tager det for givet – og det viser erfaringerne da også – at det fører til den nødvendige vejudvidelse.