29. november 2023

Succesfuld filmfestival inviterer til ny filmforestilling

Film Fest i Vest 2023

Alle biografsæder blev revet væk – og mange måtte se til fra ventelisten, da der i sidste uge blev afholdt filmfestival for børn og unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. Nu tilbyder arrangørerne et lille plaster på såret til de elever, der desværre ikke var plads til.   

At en succes også kan skabe uforudsete udfordringer, opdagede folkene bag Film Fest i Vest, den netop overståede filmfestival for børn og unge i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Da tilmeldingerne til filmfestivalen begyndte at tikke ind, stod det nemlig klart, at der var flere interesserede festivaldeltagere, end der var sæder i Ringkøbing Biograf.

- Film Fest i Vest har været en kæmpe succes, hvilket vi desværre ikke havde mulighed for at forudsige. Det er fjerde gang, at festivalen afholdes i Ringkøbing Biograf, og vi havde ikke bare et rekordstort antal deltagere i år – vi havde også ca. 70 børn og unge – og forældre - på en venteliste, fortæller Maria Guggenheim, projektleder på Film Fest i Vest og leder af Kulturskolens filmskole.

Hun tilføjer, at det desværre ikke var muligt at flytte filmfestivalen, da det stod klart, at der var flere, der ønskede at deltage, end der var sæder i biografen.

- Brandmyndighederne kunne selvfølgelig ikke tillade, at vi lukkede flere ind i salen, end den er godkendt til, og selv om vi havde skrevet i invitationen, at pladserne ville blive fordelt efter først-til-mølle-princippet, er vi da utrolig kede af, at det desværre ikke var alle de nominerede elever, der kunne være en del af selve awardshowet i år.

Som et lille plaster på såret har Kulturskolen og Ringkøbing Biograf i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommunes Kulturafdeling derfor besluttet at invitere alle børn og unge bag de nominerede kortfilm til en filmforestilling med sodavand og popcorn i Ringkøbing Biograf.

Forestillingen bliver den 18. december kl. 16.15 og udover at deltagerne vil se en biografaktuel film vil de også se de videohilsner fra danske kulturpersonligheder, som blev vist på lærredet til Film Fest i Vest-festivalen den 21. november. Blandt kulturpersonlighederne, der støtter Film Fest i Vest, er instruktør Nils Malmros, journalist Anders Agger, direktør på Aarhus Teater Allan Aagaard, tidligere prorektor Den Danske Filmskole Arne Bro, instruktør og manuskriptforfatter Frelle Petersen og uddannelses- og forskningschef på Den Danske Filmskole Jakob Høgel.

Herudover lover Maria Guggenheim, at arrangørerne allerede nu er i fuld gang med at finde en løsning, så alle de nominerede elever får mulighed for at deltage i selve awardshowet i november 2024.