23. oktober 2020

Ældrecentre lukker ned for besøgende udefra

Hemmet Plejehjem

Styrelsen for patientsikkerhed har givet Ringkøbing-Skjern Kommune påbud om at udstede midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til ældrecentre og plejehjem. Én-to af de nærmeste pårørende må komme ind.

38 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune er de seneste syv dage testet positiv for covid-19.

Det giver en såkaldt incidensrate på 67,2 per 100.000 indbyggere, og kombineret med, at der også i Ringkøbing-Skjern Kommune er konstateret corona-smitte blandt minkbesætninger, betyder det, at kommunens 11 ældrecentre, tre selvejende plejehjem og to friplejehjem pr dags dato er lukket ned for besøgende udefra.

Det er Styrelsen for patientsikkerhed, der med et påbud har lukket samtlige ældrecentre og plejehjem for besøgende. Styrelsen meldte fredag ud, at kommuner med kombinationen af en høj incidensrate og smittede minkbesætninger ’omgående’ skal udstede midlertidigt forbud mod besøgende på plejecentre og lignende.

- På baggrund af påbuddet blev dørene fredag middag låst på samtlige ældrecentre og plejehjem, siger Vibeke Drachmann, områdeleder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hun tilføjer:

- Vi har hidtil været gode til at holde smitten fra døren. Det skal vi sørge for at holde fast i.

Beboere på ældrecentre og plejehjem må fortsat få besøg af én-to af de allernærmeste pårørende. Hvem det er, aftales med plejehjemslederen.

Desuden forventer Vibeke Drachmann, at kommunen i starten af næste uge kan melde ud i hvilket omfang besøgsforbuddet gælder for fodterapeuter, frisører, præster, privat rengøringspersonale og andet fagpersonale, der normalt har deres gang på ældrecentre og plejehjem i hele kommunen.

Allerede nu står det dog klart, at frivillige besøgsvenner og beboere i ældreboliger i tilknytning til ældrecentre og plejehjem, der normalt spiser på centrene, fra i dag ikke vil få lov at komme ind på ældrecentrene og plejehjemmene. Ligesom alle andre besøgende vil de blive mødt af en låst dør og et informationsskilt på døren.