29. oktober 2020

Aktivitetscentre lukker foreløbigt frem til 22. november

Aktivitetscentre lukker foreløbigt frem til 22. november

Bob, bordtennis, bowling. Afspænding, akrylmaling og aktieklub. Det hele og mere til er foreløbigt sat på pause for medlemmerne i de fem aktivitetscentre i Ringkøbing-Skjern Kommune indtil den 22. november. Daghjemmene er dog fortsat åbne for visiterede borgere.

De har prøvet det før, og de er ikke glade for det, men coronaens anden bølge har medført et forsamlingsforbud på makismalt 10 personer, som gør, at medarbejderne på kommunens aktivitetscentre igen må lukke dørene for medlemmerne, der typisk er seniorer, der har forladt arbejdsmarkedet eller borgere, der er tilkendt førtidspension.

- Vi ved, at det betyder meget for vores medlemmer at komme til deres faste aktiviteter. Fællesskabet og samværet er kernen i alle vores tilbud, men det er desværre også det, vi skal skrue lidt ned for lige nu for at bremse smittespredningen og passe på hinanden, siger Janne Nielsen, der er leder af aktivitetscentrene.

Hun tilføjer, at medlemmerne er velkomne til at ringe til deres lokale aktivitetscenter, hvis de har spørgsmål. Kontaktoplysninger findes på aktivitetsomraadet.rksk.dk

Stadig åbnet for visiterede borgere
Borgere, der er visiterede til at komme på et daghjem, har stadig adgang til at komme på daghjemmene i tilknytning til aktivitetscentrene, hvor der vil være taget hensyn til de seneste restriktioner.

- Der vil maksimalt være ti personer samlet til eksempelvis oplæsning, spisning og til vores øvrige visiterede aktiviteter, fortæller Janne Nielsen.

Borgere kan eksempelvis blive visiteret til daghjemmene som led i aflastning af en ægtefælle. Aktiviteterne kan være gåture, kortspil, samtale eller oplæsning.