27. oktober 2020

Botilbud begrænser besøg udefra efter påbud

Corona-skilt på døren

Styrelsen for patientsikkerhed har nu givet Ringkøbing-Skjern Kommune påbud om også at udstede midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til private og kommunale botilbud. Beboere må vælge én-to nære besøgende.

I fredags var det de 11 kommunale ældrecentre samt tre selvejende plejehjem og to friplejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune, der fik påbud om at låse dørene og udstede midlertidigt forbud mod besøg af alle andre end én-to af de allernærmeste pårørende.

Nu bliver de kommunale og private botilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune inkluderet af samme påbud fra Styrelsen for patientsikkerhed.

- Vi har fået et påbud om indførelse af særlige besøgsrestriktioner. Påbuddet er trådt i kraft – og er iværksat allerede, siger fagchef for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern Kommune, Helle Mikkelsen.

Påbuddet betyder, at der igen kommer begrænsninger på besøg til beboerne på botilbuddene i kommunen, dog således, at den enkelte beboer i samarbejde med ledelsen af botilbuddet kan vælge én-to nære gæster eller pårørende som fortsat må komme på besøg.

Besøgsrestriktionerne omfatter ikke professionelle besøgende som f.eks. fodterapeuter og trænende terapeuter, der kommer på botilbuddene.

Det er kombinationen af en høj incidensrate og det faktum, at der også i Ringkøbing-Skjern Kommune er konstateret corona-smitte blandt minkbesætninger, der har ført til påbuddet fra Styrelsen for patientsikkerhed om ’omgående’ at udstede midlertidigt forbud mod besøgende på først plejecentre og nu også botilbud.

69 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune er de seneste syv dage testet positiv for covid-19, hvilket giver en incidensrate på 122,1 per 100.000 indbyggere.

Andre tilbud inden for socialområdet er ikke omfattet af påbuddet.