7. oktober 2021

Få indflydelse på det sociale arbejde i kommunen

colourbox

Vil du være med til at fordele knap 1 millioner kroner til frivilligt arbejde, der gavner socialt udsatte i Ringkøbing-Skjern Kommune?

Så får du chancen, når Frivilligrådet nu indkalder til valg af otte frivillige rådsmedlemmer.

Frivilligrådet er bindeleddet og skal sikre dialogen mellem kommunen og de foreninger, der støtter socialt udsatte, og kommunen skal høre Frivilligrådet om alle kommunale initiativer, som har generel betydning for det frivillige sociale arbejde i kommunen.

Desuden er det rådets opgave at indstille til Social- og Sundhedsudvalget, hvilke foreninger, der skal have støtte.

- Vi har et bredt netværk ud i foreningslivet, men vi arbejder for at øge kendskabet til Frivilligrådet – og vi vil rigtig gerne have flere kandidater til rådet. Derfor går vi nu bredt ud, og har desuden gjort det muligt at vælge, om man vil stille op for et eller to år, fortæller medlem af rådet Hans Pinderup fra Skjern.

Rådet har en pulje på knap en million kroner om året. Pengene søges af op imod 70 foreninger, hvis arbejde gavner sårbare borgere i vores lokalområde, også selv om det måske ikke står direkte i foreningernes formålsparagraffer.

- Det kan være fodboldklubber, der også integrerer indvandrere, madklubber for udviklingshæmmede, foreninger, der arbejder med ensomme ældre, og meget andet, forklarer Hans Pinderup.

Til at vurdere ansøgningerne og uddele pengene skal Frivilligrådet bruge nye medlemmer, og indkalder derfor til valg til Frivilligrådet mandag den 29. november 2021.  

Valgaftenen begynder kl. 19.00 i spisesalen på Dejbjerglund Efterskole (Uglbjergvej 10, Dejbjerg, 6900 Skjern) og alle, der yder en frivillig indsats for udsatte borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune er stemmeberettigede.

Programmet for valgaftenen er:

1. Kort foredrag om frivillighed v. Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

2. Præsentation af de opstillede kandidater til Frivilligrådsvalget.

3. Stemmeafgivelse og kaffepause.

4. Offentliggørelse af afstemningsresultatet.

5. Frivilligrådets årsberetning

Forventet afslutning klokken 21.00

Ønsker man at opstille til Frivilligrådet finder man en opstillingsformular på siden her

Sidst frist for indlevering af opstillingserklæring er den 22. november.

Frivilligrådet er sammensat af ni medlemmer, hvoraf et medlem udpeges af Social- og Sundhedsudvalget. De resterende otte pladser i rådet vælges af foreninger, der udfører frivilligt socialt arbejde.

Man er valgbar, hvis man bor i Ringkøbing-Skjern Kommune og repræsenterer en forening eller organisation, der udfører frivilligt arbejde til gavn for socialt udsatte borgere.

Tilmelding til Frivilligrådsvalget foregår på siden her 

Man bedes tilmelde sig senest den 19. november kl. 12

På kommunens hjemmeside kan man læse mere om Frivillighedsrådets arbejde: