20. oktober 2022

Gå et eventyr i Snogdal Plantage

Natureventyr

I Snogdal Plantage inviterer Ringkøbing-Skjern Kommune på pandekager søndag den 30. oktober for at fejre den første af tre nye eventyrstier for børn Samtidig indvies ny markeret riderute i plantagen.

Flere end 100.000 børn og voksne har allerede været på eventyr med appen Natureventyr, og nu lancerer Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for Kultur, Natur og Fritid det første af tre eventyr i Naturens Rige.

Derfor kan man opleve det unikke eventyr ”Sarah og den forsvundne Bjørn” i Snogdal Plantage langs en børnevenlig rute i skoven. Eventyrruten indvies søndag den 30. oktober kl. 13:00 til 15:00 og fejres med pandekager til alle.

Desuden er der diplomer til børnene, når de har gået eventyrruten.

- Formålet med kommunens samarbejde med Natureventyr-app’en er, at vi gerne vil gøre det nemt og sjovt for børnefamilier at tage på opdagelse i naturen. I appen kan man få kørselsvejledning til eventyret via Google Maps, og man kan hurtigt skabe sig et overblik over, hvilke faciliteter der på stedet, samt hvor langt eventyret er - og hvor længe det ca. varer at gå eventyrruten, siger Julie Marie Søby, naturmedarbejder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hun fortæller videre:

- Vi vil gerne vise nogle af vores spændende naturområder i kommunen frem. Snogdal Plantage en meget kuperet skov med store væltede træer og et spændende fugleliv – man kan være heldig at møde eller høre den store, sorte og mystiske ravn. Ravnen er en vigtig karakter i eventyret ”Sarah og den forsvundne Bjørn” og det har vi valgt, fordi ravne og andre kragefugle ofte får rollen som den onde skurk i fortællinger. Det er ufortjent, for ravne er spændende fugle, som er utroligt kloge og som både kan løse komplicerede opgaver og bruge redskaber.

Natureventyrene er lavet specifikt til de pågældende ruter og er udformet som skattejagter, hvor børnene bliver inddraget i hvert kapitel med sjove udfordringer og spørgsmål ude på ruten. Kort over ruten med GPS er indbygget i appen, så man går eventyret kapitel for kapitel.

Målgruppen for natureventyret er børn i alderen 4-9 år sammen med deres familier, og Julie Marie Søby appellerer til, at forældrene på forhånd downloader den gratis app "Natureventyr" til IOS og Android, så de er klar til et forrygende eventyr allerede ved ankomsten til Snogdal Plantage.

Ny riderute i plantagen

Samtidig med lanceringen af eventyrsporet, indvier kommunen også en ny markeret riderute igennem Snogdal Plantage. Det betyder, at børnene (og deres forældre) også møder lokale ryttere og deres heste i plantagen – og, at de får mulighed for at ae en blød mule eller få en lille trækketur.

- Den nye riderute i Snogdal Plantage er med sine kun to kilometer relativt kort, men vi håber på sigt at kunne kombinere ruten med den 8 kilometer lange markerede riderute i Sandbæk Plantage – eller evt. med en forbindelsessti til Hoverdal Plantage, siger skovfoged Poul Gregersen.

Han understreger samtidig, at det brede skovstiforløb i Snogdal Plantage, der blev anlagt til mountainbikere og vandrere i 2019, ikke er beregnet til hestehove:

- Når vi arbejder for at skabe markerede rideruter i og imellem de kommunale skove, er det bl.a. for at sikre, at rytterne ikke kommer til at ride på de stisystemer, der er til andre brugere af skovene, for det ødelægger dem, forklarer Poul Gregersen.

 

FAKTA:

Hvor: Snogdal Plantage P-plads, Holstebrovej, 6971 Spjald

Tidspunkt: 30. oktober, kl. 13:00 – 15:00

Længde: 1,4 km

Varighed: ca. 60 min

Pris: Gratis