21. oktober 2022

Aktiv søndag blandt vindmøller og solceller

Foto: Merete Jensen

”Kom og hør, hvor meget energi vi trækker ud af vindmøllerne og solcellerne!”

Sådan lyder opfordringen fra arrangørerne af denne måneds søndagsaktivitet, der udover en gåtur, frisk luft og fællesskab også byder på fortællingen om energiparken Nørhede-Hjortmose ved Ringkøbing.

Energi fylder meget i medier og hos befolkningen. Og opsætningen af anlæg til produktion af vedvarende energi fylder i debatten. Derfor vil arrangørerne gerne give deltagerne i denne måneds søndagsaktivitet muligheden for at komme inden for i en af Danmarks største energiparker, hvor man kan blive klogere på vedvarende energi samtidig med, at man får frisk luft og motion.

Bag søndagsaktiviteten står foruden Sundhedscenter Vest også FrivilligVest, Ringkøbing-Skjern Museum, kommunens Kultur-, Natur- og Fritidsafdeling, Ringkøbing-Skjern Museum og ikke mindst DGI Vestjylland, der står for turen til Nørhede-Hjortmose.

Og den 30. oktober er træerne i skoven skiftet ud med 22 vindmøller, der blev opført i 2013.

Siden 2015 har godt 256.000 kvadratmeter solceller desuden leveret strøm til ca. 4.000 husstande i Ringkøbing-Skjern.

Fællesturen starter ved Besøgscenteret, Hjortmosevej 20, No, 6950 Ringkøbing kl. 13.00.

Gåturen på ca. 6 kilometer går herefter forbi solcellerne, fortsætter ved vindmølleparken og slutter af ved den nye solcellepark med den nyeste teknologi, hvor lokale guider vil fortælle om anlægget - om, hvordan landskabet blev omdannet til energipark og om projekternes påvirkning af området.

Sidst men ikke mindst kan den medbragte kaffe og kage nydes i besøgscenteret kl. ca. 15.00, når gåturen er slut.

Adgangsvejen til Besøgscenteret er fra Lervangvej 7, Ølstrup, 6950 Ringkøbing.

Kontaktperson: Lillian Thunbo Mikkelsen, DGI, tlf. 61168934

For mere info om Nørhede-Hjortmose, tjek hjemmesiden her:

Søndagsaktiviteterne foregår den sidste søndag i måneden. Formålet er at tilbyde guidede kultur- og naturture – foruden et fællesskab for alle interesserede.

Læs mere om søndagsaktiviteterne i søndagsaktivitetsfolderen, som kan hentes på bibliotekerne eller hentes elektronisk her