8. oktober 2021

Kom til borgermøde om demens

Foto fra demenskoordinator Kirsten Holmgaard Jensen

Dialog og inddragelse af borgere med demens og deres pårørende er vigtige elementer i Ringkøbing-Skjern Kommunes nye demens-strategi. 

Man kan sagtens leve et godt liv, selv om man selv – eller ens pårørende –har fået en demens-diagnose.

Det er holdningen hos Ringkøbing-Skjern Kommunes demenskoordinatorer – og den devise, de arbejder efter, når de f.eks. holder netværksmøder for pårørende eller informerer om hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lettere.  

Men hvad skal der egentlig til, for at borgere med demens og deres pårørende faktisk får et godt liv med demens i Ringkøbing-Skjern Kommune?

Dét spørgsmål smider demenskoordinatorerne nu ud i det åbne rum – og håber, at rigtig mange borgere med demens inde på livet har lyst til at bidrage med deres erfaringer og forslag.

- Vi ved fra mødet med borgere med demens og deres pårørende, at vi gør et godt stykke arbejde, men man kan altid blive lige lidt bedre, siger demenskoordinator Tina Enevoldsen og tilføjer:

- Vi skal i gang med at udarbejde en ny demensstrategi for kommunen, og her vil det være rigtig godt at få borgere med demens og deres pårørende inddraget.

Udover, at inddragelse af borgere med demens og deres pårørende er skrevet ind i den nationale handlingsplan for demens, har Tina Enevoldsen og hendes kollega stor gavn og glæde af en åben dialog med både borgere med demens og med deres pårørende:

- Mindst 85.000 danskere lever med en demens-diagnose, og alligevel har demens i årevis været den lidt glemte, tabubelagte sygdom, som man helst ikke talte for meget om. Vi har taget det modsatte approach og gjort en indsats for at informere, for at være opsøgende og for at komme i dialog – også med de pårørende, for vi kan jo se, at jo før man får stillet diagnosen demens, jo bedre kan man tackle livet med demens.  

Under overskriften ”Demens. Og hvad så?” inviterer kommunens demenskoordinatorer interesserede til at byde ind med erfaringer, forslag og ideer til, hvordan man bedst tackler folkesygdommen gennem en demensstrategi.

Det sker på et borgermøde, der afholdes onsdag den 13. oktober 2021 kl. 16 -18 på Innovest i Skjern.

Her kan deltagerne få indflydelse på emner til demensstrategien 2022–2026.

Alle interesserede er velkomne. Tilmelding sker til Kirsten Holmgaard Jensen på kirsten.h.jensen@rksk.dk eller 20182938 senest mandag den 11. oktober kl. 9.

På mødet vil der blive serveret en sandwich og vand.

Se invitationen her: