Landsbyklyngen Bedst mod West klar til kick-off
Under overskriften ”Muligheder, vi kun kan tænke og løfte sammen” holder de fire landsbyer Bork, Hemmet, Lyne og Sdr. Vium fælles kick-off møde i landsbyklyngen Bedst mod West mandag den 29. oktober i Lyne Hallen klokken 17.30-20.00.
Det ville være synd at sige, at samarbejdet mellem de fire landsbyer først skal til at gå i gang med kick-off-mødet. Allerede i 2017 havde området en fælles, lokal succes med at arrangere det velbesøgte Åbne Landsbyer, hvor alle fire landsbyer slog dørene op, armene ud og hejste flagene for at vise potentielle tilflyttere alt det gode, der følger med et liv på landet syd for Ringkøbing Fjord.
Men nu formaliseres samarbejdet altså med mandagens fællesspisning efterfulgt af oplæg og diskussioner af, hvad klyngelandsbyerne skal bruge hinanden til fremover. 115 lokale borgere har meldt sig til.
- Der er en bred opbakning til, at vi skal samarbejde endnu mere på tværs af sognene. Vi er mere ens, end vi er forskellige, og sammen står vi bare stærkere, siger Aage Ottosen, der er frivillig fra Sdr. Vium og med i styregruppen i Bedst mod West.
I opstartsfasen er der blevet lavet en analyse på tværs af de fire landsbyer, hvor borgere har svaret på, hvad der er vigtigt for dem, ligesom klyngen har en konsulent fra DGI at trække på i det fremtidige samarbejde.
VestRum, Friskvind og Bedst mod West
Med Bedst mod West oprettes den tredje og sidste landsbyklynge i Ringkøbing-Skjern Kommune under Landsbyklyngekampagnen, der er en model for landsbyudvikling, som skal vise nye veje til, hvordan samarbejde kan skabe grundlag for det gode liv på landet.
I forvejen findes danner byerne Hee, Hover, Tim, No, Stadil, Torsted og Vedersø landsbyklyngen VestRum, mens Velling, Højmark, Lem, Dejbjerg og Stauning samarbejder i klyngen Friskvind.
Fælles for klyngerne er tanken om, at det styrker hele lokalområdet, hvis man tænker på tværs af sogneskel, hvor det giver mening.
- Klyngen skal ikke stå i stedet for sognearbejdet. Men vi mærker et stigende behov for at koordinere med hinanden, både når det gælder det helt lavpraktiske at vi ikke får lagt arrangementerne oven i hinanden, men også på de større linjer, når vi vil kæmpe for udviklingen i området. Man kan billedeligt talt godt både gå til vejfest og til byfest, siger Aage Hviid Ottesen, fra styregruppen i Bedst mod West.
Besøg Bedst mod West på Facebook og på www.bedstmodwest.dk
Fakta
Landsbyklynger er en model for landsbyudvikling, som skal understøtte samarbejder på tværs af landsbyer. Målet er at vise nye veje til, hvordan dette samarbejde kan skabe grundlag for det gode liv på landet. Kampagnen løber indtil udgangen af 2019 og er støttet af Realdania, DGI og Lokale og Anlægsfonden.
- 2. september 2024
Danmarks flotteste busskur indvies i landsby med 950 beboere - 12. september 2024
Nye regler for at komme af med asbest og eternit - 12. september 2024
Livets cirkel bliver til lyskunst i Ringkøbing Havn - 24. september 2024
Lær at tackle-forløb kan hjælpe dig med at passe bedre på dig selv - 16. september 2024
VR-briller får børn til at slappe af i tandlægestolen - 19. september 2024
Ny planlægning for Æ Gammel Havn 46 i Hvide Sande