20. oktober 2021

Valgaften for de nyeste vælgere

Valgaften for de nyeste vælgere

Unges deltagelse i valg til kommunalbestyrelsen og regionsrådet halter traditionelt lidt bag efter de ældre generationers. Faktisk så viser en ny befolkningsrundspørge, at kun 62procent af de stemmeberettigede unge under 24 år har tænkt sig at stemme til Kommunalvalget den 16. november.

Det tilsvarende tal for de +65 årige er 93 procent, viser undersøgelsen, som analyseenheden Voxmeter har foretaget for Kommunernes Landsforening (KL)’s nyhedsbrev Momentum.

Forklaringen skal ifølge KL findes i, at unge ikke i samme grad som de ældre kan se, at kommunalpolitikernes dagsorden vedrører deres dagligdag.

I forbindelse med Kommunalvalget 2021 inviterer Ungdomsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune og Ringkøbing-Skjern bibliotekerne derfor til demokratiaften i Rådhussalen i Ringkøbing.

Det sker den 26 oktober kl. 18.00-20.00, som del af Ungdomsrådets kampagne ”Stem nu, stem fordi du er ung”.

Aftenens tema er "Demokrati med et ungt blik", og formålet med demokratimødet er, at sætte fokus på vigtigheden af, at unge også er inddraget i dagligdagen i kommunen.

På demokratiaftenen inviterer Ungdomsrådet politikerne ind til en snak om, hvordan man får sat ungdommen på dagsorden og får forbedret vilkårene for ungdomslivet og ungdomskulturen i kommunen.

Aftenens program:

18.00: Oplæg om unge og demokrati v. Ringkøbing-Skjern Ungdomsråd

18.30: Mød politikerne i en paneldebat

19.30: Gratis pizza

Alle er velkomne og arrangementet er gratis, så det eneste man som ung skal gøre, er at møde op.

I debatten kan de unge møde Jesper Lærke, der stiller op for Kristendemokraterne, Jens Højland, Venstre, Line Hounsgaard, SF og Jimmie Elley Graversen, Socialdemokratiet.

Til arrangementet kan man også møde ”Show UP Holstebro”, som er en forening af unge fra det kreative talentakademi i Holstebro, der samarbejder med Ungdomsrådet i Ringkøbing-Skjern for mere og bredere ungdomskultur.

- Den 16. november beslutter vi alle sammen i fællesskab med vores stemme, hvem der kommer til at sidde i det nye byråd. Det er byrådsmedlemmerne, der træffer alle de vigtigste beslutninger om ungelivet i Ringkøbing-Skjern Kommune de kommende fire år. Derfor er det så vigtigt, at vi unge møder op og stemmer, så vi er med til at sætte retningen for det gode ungeliv i kommunen, siger Asbjørn Milton Rasmussen, forperson i Ringkøbing-Skjern Ungdomsråd.

Du kan læse mere om demokratiaftenen på Ringkøbing-Skjern Ungdomsråds Facebookside her: https://www.facebook.com/RingkoebingSkjernUngdomsraad