14. januar 2019

Politikkaravane giver bolden op til VM-kamp

Politikkaravane giver bolden op til VM-kamp

Med et kommunalvalg følger et nyt byråd, nye visioner - og nye politikker.

For at give borgerne mulighed for at påvirke politikkernes målsætninger, inden de sidste punktummer sættes, drager byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune på torsdag den 17. januar på Politikkaravane til Videbæk, Skjern og Ringkøbing.

Når Politikkaravanen stopper ved hhv. Idræts- og Kulturcenteret, Skjern Uddannelsescenter og Generator vil byrådspolitikerne og kommunens fagpersoner præsentere og debattere kommunens nye politikker inden for alt fra landdistrikternes fremtid og erhvervslivets vilkår til børnepasning og turisme med borgerne.

Samtidig varmer håndboldlandsholdet op til kampen mod Norge. Og derfor skyder Politikkaravanen på sidste stop i Ringkøbing bolden videre til VM-kamp på storskærm på Generator.

- Håndbold er en del af vores dna i Ringkøbing-Skjern Kommune, og vi ved, at mange af de borgere, der også interesserer sig for retningen og fremtiden i kommunen, vil være kede af at gå glip af en af Danmarks kampe. Så derfor har vi i samarbejde med Generator arrangeret, at Politikkaravanen afsluttes med fælles-kamp på storskærmen, siger borgmester Hans Østergaard.

Nærdemokrati

Når Generator åbner for fadølsanlægget før kampstart, er det på bagkanten af endnu en eftermiddag i nærdemokratiets navn.

Borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er tidligere blevet involveret i formuleringen af kommunens vision, ligesom der har været afholdt borgermøder på en lang række politikområder.

- Nu skal de sidste ændringer i politikkerne på plads, og derfor byder vi på en kop kaffe og en snak med alle de borgere, der måtte have en mening om, hvilken retning vi skal gå i som kommune, siger viceborgmester Søren Elbæk.

Som formand for kommunens Erhvervs- og Vækstudvalg har han selv i løbet af efteråret stået i spidsen for kick-off møder, borgermøder og workshops om de nye politikker indenfor bl.a. turisme, bosætning og erhverv. Nu er målsætningerne for de enkelte politikker formuleret – og klar til det sidste borgertjek:

 - Politikkerne er pejlemærkerne for kommunens arbejde frem til næste kommunalvalg. Så for at sige det som det er: Hvis man som borger gerne vil have medindflydelse ud over det kryds, man satte i stemmeboksen, så er det nu, siger Søren Elbæk.

 

Politikkaravanen slår lejr tre steder i kommunen:

Kl. 15.00 - 16.30: Videbæk Idræts- og Fritidscenter, Vestervang 28, 6920 Videbæk

Kl. 17.15 - 18.45: Skjern Uddannelsescenter, Kantinen Ånumvej 14, 6900 Skjern

Kl. 19.30: Generator, Kastengevej 3, 6950 Ringkøbing.

 

I Videbæk og Ringkøbing serveres der en kop kaffe/te og et stykke kage; i Skjern vil der være varm gullaschsuppe til alle fremmødte. I Ringkøbing vil der være mulighed for at købe fadøl på Generator.