17. januar 2019

Borgere er inviteret til at formulere politik

Borgere er inviteret til at formulere politik

Der er kaffe og nærdemokrati på kanden, når Politikkaravanen med byrådet ombord i dag kommer til Videbæk, Skjern og Ringkøbing. En af dem, som har tænkt sig at tage imod invitationen, er Kjeld Madsen fra Skjern. Han vil blandt andet besøge standen for ældrepolitik for at gøre sin mening gældende.

Med et nyt byråd følger en ny vision og nye politikker. For at ramme plet med formuleringerne, har borgere, foreningsliv og erhvervslivet været inddraget i processen. Resultatet præsenteres med Politikkaravanen i dag, hvor samtlige udkast til politikker vises på stande, hvor man kan også kan få en direkte dialog med de enkelte byrådspolitikere og kommunens fagfolk om de kommende politikker.

Kjeld Madsen fra Skjern er en af de borgere, som vil være at finde omkring standen for ældrepolitik. Som besøgsven, frivillig handyman for Ældresagen og engageret bruger af Aktivitetscenteret i Skjern, er han godt inde i de problemstillinger, man kan møde som ældre borger:  

- Jeg er ved at være henne i den del af livet, hvor det også betyder noget for mig, hvordan ældrepolitikken er formuleret. Jeg er interesseret i at vide, hvad der sker, og jeg vil også komme med nogle indspark til politikerne. Jeg synes et arrangement som Politikkaravanen tyder på, at vi har et byråd, der gerne lytter til borgerne, siger Kjeld Madsen, der havde en praktisk tjans som opvasker på Aktivitetscenter Skjern, da der blev afholdt et åbent borgermøde om den kommende ældrepolitik.

- Men havde jeg ikke haft en praktisk opgave, var jeg dukket op alligevel, jeg synes, man skal bruge de muligheder man har for at få medindflydelse, siger Kjeld Madsen, der også planlægger at kigge forbi standen for energipolitik.

19 politikområder til debat
Når Politikkaravanen slår lejr i Videbæk Idræts- og Fritidscenter, Skjern Uddannelsescenter ved kantinen på Ånumvej, og på Generator i Ringkøbing, bliver det med 19 forskellige stande for alle de politikområder, hvor kommunen har opgaver at løse.

Standen for Landdistriktspolitik vil være prydet af en stork, som symbol på spørgsmålet om befolkningsudviklingen, og der vil blive serveret smagsprøver på lokal æblemost. Hos Profilerings- og bosætningspolitikken møder man en flyttekasse fyldt med gode argumenter for at flytte til kommunen.

Handelspolitikken har fået udsmykket sin stand af Handelsskoleelever, som har fremstillet mange små butiksmiljøer og ved Energi2020-politikken og Videnpolitikkens stande er der tilmed præmier at vinde: Nøglerne til kommunens elbil i hele vinterferien og billetter til bibliotekernes arrangementer samt Folkeuniversitets-foredrag i Innovest.

- Vi satser på et så indbydende arrangement som muligt. Jeg er godt klar over, at det kan virke lidt diffust, hvad en politik er. Men kort sagt, så er det et af kommunens allervigtigste styringsredskaber: Det er ud fra dem, kursen udstikkes for de indsatser og tilbud, som kommunens medarbejdere efterfølgende sætter i værk. Derfor er det også så vigtigt, at vi inddrager så mange som muligt i politikformuleringen, siger borgmester Hans Østergaard.

Her finder du Politikkaravanen
Kl. 15.00 - 16.30: Videbæk Idræts- og Fritidscenter, Vestervang 28, 6920 Videbæk

Kl. 17.15 - 18.45: Skjern Uddannelsescenter, Kantinen Ånumvej 14, 6900 Skjern

Kl. 19.30: Generator, Kastengevej 3, 6950 Ringkøbing.

Der er kaffe og kage i Videbæk og i Ringkøbing. I Skjern er der gullaschsuppe til hele familien. Håndboldkampen mellem Danmark og Norge vises på storskærm på Generator, og man er velkommen til at blive hængende til kampen er afgjort.