6. september 2018

Dansk Byggeri roser Ringkøbing-Skjerns store anlægsbudget

Dansk Byggeri roser Ringkøbing-Skjerns store anlægsbudget

Repræsentanter fra Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og lokalforeningerne og Ringkøbing-Skjern Kommune har været samlet til det årlige dialogmøde. Begge parter lægger stor vægt på den tætte kontakt, som er med til at skabe gode forhold for de lokale virksomheder i byggebranchen

- Vi er tilfredse med den gode dialog og samarbejdet med Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Keld Sandahl, der er medlem af bestyrelsen for Dansk Byggeri Østjylland. Kent Pedersen og Michael Nielsen fra lokalforeningerne i kommunen tilføjer:

- Vi vil også kvittere for, at anlægsbudgettet i år og til næste år ser særdeles godt ud. Det er med til at skabe arbejdspladser og aktivitet i lokalområdet. Vi er også tilfredse med, at Ringkøbing-Skjern Kommunes grænse for, hvornår branchen skal stille arbejdsgarantier, er blevet hævet til 1 mio. kr. Og traditionen med et årligt håndværkermøde for hele branchen fortsætter.

- På mødet afleverede vi en værktøjskasse med masser af idéer til, hvad den nye partnerskabsaftale kan være med til at sætte i værk især i forhold til samarbejdet mellem folkeskoler og virksomheder. Vi kunne også fortælle om god aktivitet i branchen og mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Tæt kontakt til erhvervslivet
Borgmester Hans Østergaard sætter også stor pris på mødet med Dansk Byggeri og på de positive relationer til erhvervslivet.

- Vi har haft en god og vigtig dialog, hvor vi har vendt de muligheder, vi i fællesskab kan sætte fokus på. Jeg har bl.a. store forventninger til den partnerskabsaftale, vi netop har indgået, hvor målet er at sikre kvalificeret arbejdskraft til kommunens virksomheder. Her skal vi have endnu flere unge til at uddanne sig inden for bygge- og anlægsbranchen samt fremstillingsindustrien.

Begge parter ser frem til at fortsætte og udbygge de gode relationer mellem kommunen, de lokale bygge- og anlægsvirksomheder og Dansk Byggeri.