22. september 2017

De små synger for de grå ved årets Spil Dansk måned i Ringkøbing-Skjern

De små synger for de grå ved årets Spil Dansk måned i Ringkøbing-Skjern

Til årets Spil Dansk i oktober vil Ringkøbing-Skjern Kommune sætte fokus på at dele kulturen og især på at give vores lokale vestjyske kultur videre til de kommende generationer: Håbet er, at børn i børnehaver og indskoling i stor stil vil besøge de lokale plejehjem og synge for beboerne.

Sangene må gerne være gamle danske sange, som beboerne kender, og som børnene samtidig får lært, så sangskatten og dermed en vigtig del af den vestjyske kultur gives videre til børnene.

- Skuld gammelt venskab rejn forgo” har altid haft en helt særlig plads i Vestjylland, så den sang håber jeg meget dette projekt vil hjælpe med at give videre til de små poder. Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre sang at slutte en god dag af med, siger kulturkonsulent Rebecca Molders.

For at synliggøre arrangementerne bliver de annonceret med titlen: Spil Dansk – De små synger for de grå på www.kultunaut.dk.

- Jeg håber meget, der er tid og lyst til at bakke op om projektet, der forhåbentlig vil give mange børn og gamle nogle gode stunder og oplevelser, de kan dele med hinanden.

Spil Dansk afholdes formelt set i uge 44, men da et arrangement som dette gerne skal være hyggeligt og kunne passes ind den øvrige planlægning på skoler, daginstitutioner og plejehjem, så er man velkommen til at planlægge sine arrangementer i hele oktober måned.

Går efter at Ringkøbing-Skjern vinder titlen som Årets Spil Dansk Kommune 2017

I 2013 vandt kommunen titlen som Årets spil Dansk Kommune og nu sigter Kultur, Natur og Fritid efter at gøre det igen.

- Der kræver, at vi tænker gode, skæve tanker og giver vores arrangementer et særligt twist. Det ville være dejligt at vinde igen - det giver god omtale af vores kommune, men det vigtigste er, at så mange som muligt her i kommunen får nogle gode oplevelser med musikken, at vi får delt den vestjyske kultur med hinanden og også gerne at der kommer nye fællesskaber ud af indsatserne, siger kulturkonsulenten.

Kommunens Spil Dansk-program vil byde på en række koncerter, workshops og arrangementer rundt omkring. Herudover bliver der blandt andet også tilbud om masterclasses og mentorsessions for kommunens unge talentfulde musikere og sangere.

Fakta om Spil Dansk

Spil Dansk er musiklivets festuge og Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed. Her sker noget overalt: På skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker og kulturhuse.

Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle. En lang række radiostationer, bl.a. alle DR’s radiokanaler, spiller lutter dansk musik under hele Spil Dansk Ugen – som altid sker i uge 44.

Billedtekst:

I foråret sang børn fra Rindum Børnehus for ældre fra Fjordparkens Ældrecenter som en del af et event, i Kulturfestivalen Off Road, hvor der også blev læst højt for alle.