20. september 2022

Demens rammer (næsten) alle familier – kom til demensdag

Demens rammer (næsten) alle familier – kom til demensdag

Demens er en sygdom, som ikke kun rammer den syge. Den rammer i høj grad også pårørende, der ofte kan stå og se til, at deres kære ”forsvinder”, mens de fysisk er til stede og ligner sig selv. Derfor er demens en svær sygdom at få ind i familien.

Tirsdag den 27. september inviterer Sundhed og Omsorg derfor til Demensdag i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter klokken 13-17.

Her kan man besøge en række udstillere, som viser hjælpemidler, ny teknologi, alzheimer-foreningen, demenskoordinatorer og mange flere. På mødet vil kommunen også fortælle om den nye demensstrategi under overskrifterne ”Hvorfor vi har en strategi, hvad den skal bruges til og hvordan kommer det borgere med demens og deres pårørende til gode mm.”

- Demens er en folkesygdom, og jo mere vi alle sammen ved om sygdommen, jo bedre bliver vi til at tackle de mennesker omkring os, der lider af demens. Derfor håber vi, at rigtig mange dukker op og deltager, siger Tina Anette Enevoldsen, demenskoordinator i Sundhed og Omsorg.

På dagen vil der være et oplæg med tv-journalist Kasper Friche, som tidligere lavet et dokumentarprogram om sin demente far – programmet hedder ”er du der, far?” Han vil denne dag fortælle mere om, hvordan det er at have en far, der har demens.

Men demens handler også om praktik og praktiske udfordringer. Derfor er der også et punkt på programmet om demensvenlig indretning og hjemlighed. Her kan man høre, hvordan man kan indrette både hjem og plejehjem, så de bliver mere demensvenlige og dejligere steder at opholde sig for både beboere, pårørende og personale.

Alle er velkomne til demensdagen.