22. september 2022

Nu er det tid til at indstille kandidater til Frivilligprisen 2022

Nu er det tid til at indstille kandidater til Frivilligprisen 2022

Borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er vilde med frivilligt arbejde. Her er ca. 1.800 frivillige foreninger, sammenslutninger og netværk, som alle nyder godt af, at man her er glade for fællesskaber og for at løfte i flok. Sådan en fælles holdning sætter selvfølgelig sine spor:

- Som samfund nyder vi godt af, at der er nogen, som ofrer tid og kræfter på fællesskabet og på at være der for andre. Dem vil vi på fællesskabets vegne gerne sige mange tak til - siger Emil Sloth Sig, frivillighedskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Netop for at hylde de frivillige kræfter indkalder kommunen, Frivilligrådet og FrivilligVest nu til indstillinger af kandidater til Frivilligprisen 2022.

Prisen, der består af et diplom og 5.000 kr., uddeles hvert år til en person, en forening eller en organisation, der i årets løb har ydet en ekstraordinær indsats på det frivillige sociale område.

De indstillede kandidater vil blive vurderet ud fra kriterier, der skal understøtte udviklingen og nytænkningen. Derfor vil der i vurderingen blive taget hensyn til, om den frivillige person eller forening er:

• En (eller flere) frontløber(e), som har været med til at skabe ny udvikling og inspirere andre

på det frivillige sociale felt.

• En person, forening eller organisation, som har været med til at styrke samarbejdet på

tværs – f.eks. ved at involvere andre samarbejdspartnere eller målgrupper.

• En person, forening eller organisation, som har skabt opmærksomhed omkring en ellers

overset problematik inden for det frivillige sociale område.

 

Indstillinger til Frivilligprisen 2022 skal være indsendt på e-mail til ekstern.udvikling[mail]rksk.dk senest den 31. oktober.

Indstillingen skal indeholde en beskrivelse af kandidatens eller foreningens frivillige arbejde og en begrundelse for, hvorfor netop denne kandidat/forening/organisation fortjener prisen. Husk også kontaktinfo på den, der indstiller.

På baggrund af de indsendte forslag vil Frivilligrådet i Ringkøbing-Skjern efterfølgende indstille deres kandidater til godkendelse i kommunens Social- og Sundhedsudvalg.

Frivilligprisen bliver uddelt den 27. januar når Ringkøbing-Skjern Kommune holder årets store prisuddelingsfest West Awards i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter klokken 17-22.30.

Læs mere om festen her: https://frivilligvest.nemtilmeld.dk/65/

 

FAKTA:

  • Sidste års vindere af Frivilligprisen var Café Værestedet Montanas Gældsrådgivning "På fode igen". ”På Fode Igen” var indstillet, fordi de yder en uundværlig indsats for det stigende antal borgere, der oplever at stå i en uoverskuelig økonomisk situation.