7. september 2020

Gældsrådgivning indstillet til kommunens Frivilligpris 2020

colourbox

Hvert år uddeler Ringkøbing-Skjern Kommune en pris til på 5.000 kroner og et diplom til en person, en forening eller en organisation, der i årets løb har ydet en ekstraordinær indsats på det frivillige sociale område.

Men i år er der kun kommet tre indstillinger op til fristen, der oprindeligt var sat til den 1. september.

Det betyder, at fristen for indstillinger af frivilligprisen er forlænget til d. 11. september.

- Før, under og efter corona-nedlukningen har vi i Ringkøbing-Skjern Kommune nydt godt af, at være danmarksmestre i frivillighed. Det frivillige foreningsliv og de frivillige fællesskaber er fuldstændig uundværligt. Vi har så mange ildsjæle, der ofrer tid og kræfter på fællesskabet og på at være der for andre. Dem vil vi på fællesskabets vegne gerne sige mange tak til. Derfor håber Frivilligrådet, FrivilligVest og jeg selv også, at flere borgere vil indstille frivillige til Frivilligprisen 2020 i løbet af de næste dage siger Emil Sloth Sig, frivillighedskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

De indstillede kandidater vil blive vurderet ud fra kriterier, der skal understøtte udviklingen og nytænkningen. Derfor vil der i vurderingen blive taget hensyn til, om den frivillige person eller forening er:

  • En (eller flere) frontløber(e), som har været med til at skabe ny udvikling og inspirere andre på det frivillige sociale felt.
  • En person, forening eller organisation, som har været med til at styrke samarbejdet på tværs – f.eks. ved at involvere andre samarbejdspartnere eller målgrupper.
  • En person, forening eller organisation, som har skabt opmærksomhed omkring en ellers overset problematik inden for det frivillige sociale område.

Indstillinger til Frivilligprisen 2020 skal være indsendt på e-mail til ekstern.udvikling@rksk.dk senest den 11. september.


Indstillingen skal indeholde en beskrivelse af kandidatens eller foreningens frivillige arbejde, samt en begrundelse for, hvorfor netop denne kandidat/forening/organisation fortjener prisen.
Frivilligprisen vil blive uddelt d. 7. november til Ringkøbing-Skjern Kommunes årlige fejring af frivilligheden. Den finder sted i Faster Aktivitetscenter klokken 13.30-16.30.

Gældsrådgivning nomineret
Indtil videre er blandt andet Gældsrådgivningen ”På Fode Igen” ledet af Marianne Hindhede fra KFUM’s sociale arbejde indstillet til Frivilligprisen 2020. Hos ”På Fode Igen” hjælper frivillige udsatte borgere med at få overblik over deres økonomiske situation og motivere dem til at reducere deres gæld.

- På Fode Igen er en af de mange rigtig vigtige frivillige indsatser i kommunen, som giver udsatte borgere et løft i en presset hverdag. Indstillingen er en god mulighed for at give de frivillige et klap på skulderen - og så har jeg ladet mig fortælle, at Marianne Hindhede lige nu søger flere frivillige til gældsrådgivningen, fortæller Emil Sloth Sig.

Sidste års vindere af Frivilligprisen var Tal Dansk Caféen i Ådum. De modtog prisen for deres arbejde med at integrere østeuropæere - og fordi de er et forbillede for lignende initiativer i kommunen og flere gange har delt ud af deres erfaringer.