28. september 2023

Affaldspriser holdes i ro - til gengæld udvides åbningstiden

Affaldspriser holdes i ro - til gengæld udvides åbningstiden

Det går godt på affaldsområdet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det går så godt, at priserne, trods generelle prisstigninger, næste år kan holdes i bero i forhold til i år.

- Vi kom godt igennem corona, og det seneste år har vi oplevet en stribe prisstigninger og stigende inflation. Derfor er vi glade for og stolte af at kunne fortælle, at vi kan holde taksterne i ro det kommende år, siger Dan Thomsen, afdelingsleder Genbrug, Ringkøbing-Skjern Kommune.

At priserne på området holder sig i ro er én ting. En anden ting er, at Genbrug også kan tilbyde udvidede åbningstider:

- På pladserne i Ringkøbing, Tarm, Videbæk og Hvide Sande udvider vi fra den 2. oktober åbningstiderne til gavn for både erhvervsdrivende og private borgere, som nu kan komme på genbrugspladsen i tidsrummet 7-18 i alle hverdage, siger Dan Thomsen og forklarer:

- Vi tænker hele tiden "snilde tanker" i forhold til både drift og medarbejdertrivsel. Siden vi fik rullet den nye henteordning ud, har vi færre besøg og mindre mængder affald på pladserne. Presset af besøgende midt på dagen er mere delt ud, og derfor kan vi lave om og øge vores service. Ved at flytte rundt med medarbejdernes timer, kommer det til at passe bedre med, hvornår vi kan se, at borgerne besøger pladserne.

I en tid, hvor der er er rift om gode medarbejdere, ser Dan Thomsen også medarbejdernes nye arbejdstider som et skridt i den rigtige retning i forhold til at fastholde medarbejdere:

- Ændringen kommer helt sikkert også medarbejderne til gavn. De kan nu få en arbejdsdag fra 7-15, som for de fleste passer bedre med et børne- og familieliv. Det vil altså forbedre medarbejdertrivslen og være med til at sikre, at vi beholder vores dygtige medarbejdere, siger Dan Thomsen.

Mange borgere vil synes, at nyhederne om en prissætning i bero og udvidede åbningstider er gode nyheder - men Dan Thomsen er også klar over, at der kan sidde nogen og tænke, at de hellere ville have priserne sænket eller at genbrugspladserne kunne holde åbent om søndagen:

- Der vil altid være nogen, der synes vi skal sætte gebyrerne ned. Men vi er en afdeling, hvor gebyrerne dækker over de faktiske udgifter, så vi har ikke en fortjeneste vi kan skære i for at sænke gebyrerne. Der er også jævnligt borgere, som giver udtryk for, at de gerne ville, at vi holder søndagsåbnet på pladserne. Det kan vi desværre ikke gøre uden at være nødt til at hæve gebyrerne, så det vælger vi ikke at gøre, siger Dan Thomsen.