23. september 2019

Tyske Johanna skal hjælpe flere tyskere til Naturens Rige

Vores nye ”Zuzugsberaterin” Johanna Mayrberger er her fotograferet på stranden i Hvide Sande sammen med sin mand, deres datter og to hunde

Vores nye ”Zuzugsberaterin” Johanna Mayrberger er her fotograferet på stranden i Hvide Sande sammen med sin mand, deres datter og to hunde

Vesterhavet og områderne omkring Hvide Sande og Søndervig er et yndet feriested for rigtig mange tyskere, og flere af dem drømmer om at bosætte sig fast i området. Derfor gennemførte kommunens sekretariat for profilering og bosætning sidste efterår en kampagne for at få flere tyskere til at søge job og bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune.

​Kampagnen har skabt så stor interesse, at kommunen nu lader en tysk tilflytter hjælpe potentielle tyske tilflyttere. Den tyske tilflytterguide er klar til at give gode flytteråd og tips til jobsøgningen et par timer om ugen med fast telefontid. Virksomheder i kommunen er også velkomne til at tage kontakt, hvis de har konkrete jobtilbud til potentielle tyske tilflyttere.

En tysk familie er flyttet hertil og 250 tyskere er interesserede

Kampagnen har foreløbig betydet, at en tyske familie på to voksne og to børn på 8 og 10 år i sommer er flyttet til Hvide Sande, hvor manden har fået job som kok. Samtidig har godt 250 tyskere meldt sig som potentielle tilflyttere og interesserede i løbende at høre nyt om job- og bosætningsmulighederne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

De har i forbindelse med tilmeldingen til et nyhedsbrev også givet oplysninger om deres uddannelses- og erhvervsbaggrund plus ønsker til job i håb om, at kommunen kan formidle jobkontakter. Og det er med udgangspunkt i dem, at den nye tyske tilflytterguide, Johanna Mayrberger, går i gang.

Johanna Mayrberger flyttede selv sammen med sin mand, Malte Mayrberger, til Hvide Sande for knap 11 år siden, og familien består nu også af datteren Rea på 7 år og to hunde.

Vi har brug for arbejdskraft og flere borgere

-Mange af vores virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, og det kniber med at hente tilstrækkeligt med arbejdskraft fra andre dele af landet. Det er derfor oplagt, at vi forsøger at hjælpe jobsøgende udlændinge, for vi vil jo også gerne have flere borgere i kommunen, siger Søren Elbæk, formand for Erhvervs- og Vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, og fremhæver:

-Det er rigtig positivt, at så mange tyskere har meldt sig som potentielle tilflyttere. Vi tror på, at det kan gøre en forskel, at de bliver mødt af en landsmand, som selv har taget springet og er flyttet til Hvide Sande. Johanna Mayrberger har jo selv prøvet at stå med alle de spørgsmål, der melder sig ved flytningen til Danmark. Hun har samtidig et bredt kendskab til de tyske arbejds- og samfundsforhold og også til de danske efter godt ti år her i kommunen.

Vores nye ”Zuzugsberater” er allerede godt i gang

Johanna Mayrberger møder i sit daglige arbejde ved Westerland.dk feriehusudlejning i Søndervig ofte på landsmænd, men tjansen som ”Zuzugsberater” klares i fritiden – og det klares fortrinsvis pr. telefon, WhatsApp og mail.

-Jeg møder jo tit landsmænd, som er interesserede i at høre om, hvordan det er at bo og arbejde her i området, og jeg kan selv huske, hvordan det er, når man overvejer at tage springet. Jeg vil gerne dele mine erfaringer og være med til at flere får opfyldt deres drøm om at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Johanna Mayrberger. Hun håber særligt på at kunne give gode råd og tips til jobsøgningen. Og at hun kan være med til at formidle virksomheders aktuelle jobmuligheder både direkte og via flytmodvest.dk´s månedlige nyhedsbreve til de potentielle tyske tilflyttere.

- Så kontakt mig endelig, hvis din virksomhed mangler arbejdskraft. Måske kan jeg finde et match til en af de 250, der allerede har budt ind med deres CV-oplysninger, lyder opfordringen fra den nye tyske tilflytterguide.

Johanna Mayrbergers tilbud som ”Zuzugsberater” er nu synlig på den tyske udgave af flytmodvest.dk, og hun er netop også præsenteret i det seneste tyske nyhedsbrev. Det har allerede få dage efter udsendelsen givet hende over en håndfuld kontakter og to personlige aftaler om at få mere at vide på møder, når de to tyske familier besøger området inden for de kommende uger.

Fakta:

​Ringkøbing-Skjern Kommunes sekretariat for profilerings og bosætning gennemførte i efteråret en kampagne med artikler i tyske aviser og tidsskrifter plus Facebook-annoncer om tyske tilflyttere i Ringkøbing-Skjern Kommune med link til den tyske udgave af flytmodvest.dk. På hjemmesiden kan potentielle tilflyttere finde oplysninger om både job- og bomuligheder, børnepasnings-muligheder, skoler og fritidsaktiviteter i Ringkøbing-Skjern Kommune, og der er en trin for trin-guide til alle formaliteterne i forbindelse med en flytning fra udlandet.

Ringkøbing-Skjern Kommune har pr. 17. september 2019 allerede 383 tyskere som borgere, heraf er de 286 i alderen 20-67 år. I den arbejdsdygtige alder har kommunen i alt 3.729 borgere med udenlandsk baggrund. I 2018 var der 801 udlændinge, der flyttede til Ringkøbing-Skjern Kommune, heraf var de 46 fra Tyskland.

Familien Mayrberger er sammen med andre tilflyttere med til at præsentere Ringkøbing-Skjern Kommune som et godt sted at leve som tilflyttere fra udlandet på den tyske udgave af flytmodvest.dk. Her kan potentielle tilflyttere og selvfølgelig også andre både se en video og læse historien om, hvorfor Johanna og Malte Mayrberger flyttede fra Berlin, og hvordan det er at være tysk tilflytter i Hvide Sande.

Zuzugsberaterin” Johanna Mayrberger kan træffes på Tlf. (0045) 20 60 16 57 mandage og torsdage kl.19.30-20.10 og på mail: zuzug@flytmodvest.dk