25. januar 2022

Skilsmissehjælp uden ventetid gør en forskel og sparer millioner

colourbox

Nyt digitalt forløb skal hjælpe forældre i skilsmisse med at blive bedre til at samarbejde om børnene. Forløbet er et gratis tilbud fra Ringkøbing-Skjern Kommune, som for især børnenes skyld gerne vil hjælpe familierne videre efter en skilsmisse. Forløbet hedder SES, som står for Samarbejde Efter Skilsmisse.

- Vi ved, at det kan være svært for hele familien, når et par vælger at gå fra hinanden. Hvis der opstår konflikt mellem forældrene, påvirker det børnenes trivsel negativt. Derfor er vi glade for, for børnenes skyld, at vi nu kan tilbyde SES, som er et værktøj, der kan hjælpe forældrene i gang med et godt samarbejde efter en skilsmisse, fortæller Louise Møberg Thomsen, familiekonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Gode resultater

Louise Møberg Thomsen glæder sig til, at flere begynder at bruge det nye gratis tilbud, der findes ved blot at klikke på www.ses.dk:

- SES er et rigtig godt redskab til at få forståelse for, hvordan skilsmisse kan påvirke en selv, ens partner og børn. SES støtter forældrenes samarbejde og kan hjælpe til at få forståelse for børns reaktioner og hvordan man kommunikerer i børnehøjde. siger hun.

Søren Sander fra Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet har sammen med en række forskere -kolleger undersøgt effekten af den digitale skilsmissehjælp og udgivet resultaterne i en række videnskabelige artikler.

Forskningen viser, at den digitale skilsmissehjælp har en stor effekt. De, der benytter SES, får det psykisk og fysisk bedre og bliver mindre fjendtlige over for deres omgivelser. Det resulterer blandt andet i mindre sygefravær, højere produktivitet og færre besøg hos læge, psykolog og advokat.

At en skilsmisse tærer hårdt på familierne viser sig også i en rapport fra COWI. COWI anslår, at den digitale skilsmissehjælp SES giver besparelser på 34.600 kr. per fraskilt som følge af mindre sygefravær, øget produktivitet og færre lægebesøg. I 2020 benyttede 5.194 fraskilte danskere løsningen. Det svarer til besparelser på landsplan på knap 180 millioner kroner.

- Vi har længe vidst, at den menneskelige case var god. At de fraskilte får det bedre og dermed også får mere overskud til børnene. Rapporten fra COWI sætter nu kroner og ører på effekten og viser, at behandlingen også giver økonomisk mening for det offentlige og virksomhederne, siger Søren Sander.

 

SES er et tilbud, som kommunen stiller gratis til rådighed til de familier, der står i en skilsmisse. SES udbydes også af Familieretshuset.