21. februar 2018

Udenlandske tilflyttere reklamerer for Ringkøbing-Skjern Kommune

Udenlandske tilflyttere reklamerer for Ringkøbing-Skjern Kommune

Bedre arbejdsforhold og gode opvækstvilkår for børnene er helt afgørende, når udenlandske medarbejdere vælger at slå sig ned med deres familier i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det er særligt tilflyttere fra østeuropæiske lande som Rumænien, Ukraine og Polen, der vælger at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune. Af samme grund har kommunen valgt at lade et rumænsk par med to børn og et polsk par med tre børn fortælle deres historie og give deres anbefalinger videre til potentielle tilflyttere på de udenlandske sider af www.flytmodvest.dk.

Til gavn for erhvervsliv og lokalsamfundet
- Med landets laveste arbejdsløshed er der brug for flere hænder i Ringkøbing-Skjern Kommune. De nye videoer og artikler med de østeuropæiske familier viser tydeligt, hvor glade familierne er for at høre hjemme i vores kommune. Deres fortællinger om både arbejds- og familieliv kan netop give folk, der overvejer at søge job hos os, lysten og modet til at flytte fra deres hjemland og bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Søren Elbæk, viceborgmester og formand for Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervs- og vækstudvalg.

- Det er samtidig positivt, at de udenlandske tilflytterfamilier ofte bosætter sig i landsbyerne, hvor de dermed er med til at holde liv i daginstitutioner og skolerne i vores landdistrikter, tilføjer han.

- Erhvervslivet er også glade for de udenlandske tilflyttere. Virksomhederne efterspørger ikke blot kvalificeret arbejdskraft, men også stabil arbejdskraft, så for virksomhederne er det en fordel, når medarbejderne tager familien med og falder til i lokalområdet, siger Thomas Andersen, leder af Ringkøbing-Skjern Kommunes stab for Viden & Strategi. Han roser den rumænske og polske familie for at stille op med deres historier og være gode ambassadører for kommunen.

Thomas Andersen peger også på, at de udenlandske tilflyttere er medvirkende til, at befolkningstallet i de senere år har ligget stabilt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der har nemlig været en positiv nettoindvandring i flere år – det vil sige, at der er flere udenlandske tilflyttere end fraflytninger til udlandet. Den nyeste befolkningsopgørelse fra Danmarks Statistik viser således, at kommunen fik 753 tilflyttere fra udlandet i 2017, mens 419 rejste den anden vej til udlandet.

De positive tilflytningstal fra udlandet hænger sammen med særligt landbrugets og produktionsvirksomhedernes efterspørgsel af udenlandsk arbejdskraft, og det er da også af samme grund, at Ringkøbing-Skjern Kommune for godt et halvt år siden udvidede www.flytmodvest.dk med en særlig udgave på engelsk og tysk, som er målrettet potentielle udenlandske tilflyttere.

På de udenlandske sider gives der blandt andet forslag til, hvordan man fra udlandet kan søge både job og bolig i Ringkøbing-Skjern Kommune, og der er en helt konkret opskrift – trin for trin - på, hvad den enkelte skal gøre, når beslutningen er taget: Lige fra proceduren omkring arbejds- og opholdstilladelser, anskaffelse af skattekort til blandt andet NemID, Dankort og CPR-nummer.

Der er også grundlæggende oplysninger om Danmark, danskere, det danske skatte- og velfærdssystem og mulighederne for at lære dansk gratis. Kommunes byer og landsbyer præsenteres, ligesom der fortælles om kommunens service i forhold til blandt andre børnefamilier og de gode fritidsmuligheder i naturen.

Videoerne og artiklerne med familien Ioana og Sorin Ungureanu fra Rumænien og familien Jarek Lewandowski & Iwona Czerwinska fra Polen kan ses ved at klikke her på den engelske og tyske udgave af flytmodvest.dk  

Videoerne må gerne deles.

Fakta
I 2017 flyttede 334 flere fra udlandet til kommunen, end der flyttede til udlandet

Flytninger fra og til udlandet

 20132014201520162017
Indvandrere523665815772753
Udvandrere441306287404419
Nettoindvandring82359528368334

Kilde: Danmarks Statistik.

 

Hvor kommer de fra og hvor rejser de hen?

Top 10 indrejser 2017

LandAntal
Rumænien192
Ukraine101
Polen76
Syrien54
Tyskland35
Litauen21
Thailand14
Storbritannien13
Sverige13
USA12

 

Top 10 udrejser 2017

LandAntal
Rumænien192
Ukraine101
Polen76
Syrien54
Tyskland35
Litauen21
Thailand14
Storbritannien13
Sverige13
USA12

Læs den rumænske families historie på dansk

Læs den polske families historie på dansk