Boliger til ældre
Som ældre eller handicappet borger i kommunen, har du ret til at søge en ældre- eller plejebolig.
Plejebolig
Ringkøbing-Skjern Kommune har mange plejeboliger fordelt over flere pleje- og ældrecentre. Har du et plejebehov, og kan du ikke længere kan klare dig i din nuværende bolig, kan du søge om en plejebolig.
Ældrebolig
Kommunen har også mange ældreboliger. Du kan søge om en bolig, hvis du ikke længere kan klare dig i din nuværende bolig.
Ansøgning om bolig
Ansøgningen sker ved henvendelse til Myndighedsafdelingen - se kontaktoplysningerne nederst på siden.
Efter din henvendelse vil kommunens visitator besøge dig i dit hjem. Visitationen sker efter en konkret individuel vurdering af din samlede situation.
Vælg dit emne i listen herunder
Ansøg om lån til betaling af ejendomsskatter mv.
Hvis du ikke kan klare dig i eget hjem og har behov for en plads på et plejehjem eller i en ældre- eller plejebolig, skal kommunen tilbyde dig en plads eller bolig. Hvis du har behov for en plejehjemsplads eller plejebolig, skal kommunen tilbyde dig en sådan inden for to måneder, efter du er optaget på ventelisten – (plejeboliggaranti).
Du kan få bevilget en pleje- eller ældrebolig, hvis du har behov for en bolig, der er indrettet specielt til ældre. Hvis du har behov for at komme på plejehjem, er det fordi du er afhængig af pleje og omsorg flere gange i døgnet, og plejen ikke kan gives i anden bolig, men kun på plejehjemmet.
Boliger til ældre:
- ældrebolig
- plejebolig
- plejehjem
- friplejebolig
Siden oktober 2018 har der eksisteret en plejehjemsoversigt, som giver information om og overblik over alle plejehjem, plejecentre og friplejehjem. Formålet med plejehjemsoversigten er at understøtte det frie valg af plejehjem og at understøtte lige konkurrence mellem private og offentlige leverandører.
Hvad er en ældrebolig?
En ældrebolig er en selvstændig lejebolig, hvor du betaler indskud og husleje.
Med en ældrebolig får du:
- en lejlighed i nærheden af andre ældreboliger
- en bolig, som er indrettet særligt til ældre og handicappede med elevator og plads til kørestol
Hvem kan få en ældrebolig?
Du kan søge om en ældrebolig, hvis der ikke er mulighed for at indrette din nuværende bolig hensigtsmæssigt.
Du kan få hjælp i form af en ældrebolig, hvis du blandt andet har:
- nedsat fysisk funktionsevne
- behov for den specielle indretning, som er i ældreboliger.
Hvordan får jeg en ældrebolig?
Du selv, din familie, din læge eller sygehuset kan kontakte kommunen med henblik på visitation til ældrebolig.
Hvornår kan jeg få en ældrebolig?
Kommunen anviser dig til ældrebolig i forhold til dit behov for boligen. Det vil sige, at kommunen skal anvise boligen til den borger der har størst behov for boligen uanset borgerens placering på ventelisten.
Får du tilbudt en bolig, har du kort betænkningstid. Siger du ja, skal du flytte ind i boligen hurtigst muligt. Hvis du afviser et boligtilbud, opretholder du din ansøgning om en ældrebolig.
Hvad koster det at bo i en ældrebolig?
Du skal betale indskud og husleje i ældreboliger. Du betaler også el og varme. Du kan søge om boligindskudslån og boligstøtte til huslejen.
Læs mere om økonomien på Ældre Sagens hjemmeside.
En plejebolig er en selvstændig ældrebolig med serviceareal og tilknyttet personale.
Du kan søge om en plejebolig, hvis du har et omfattende behov for hjælp eller af anden årsag har brug for tryghed og pleje. I en plejebolig er der tilknyttet personale døgnet rundt, som kan støtte dig i forhold til dine behov. Desuden har du mulighed for at være en del af et fællesskab og deltage i daglige aktiviteter fx omkring måltiderne.
Hvordan får jeg en plejebolig?
Du selv, din familie, din læge eller sygehuset kan kontakte kommunen med henblik på visitation til plejebolig.
Hvornår kan jeg få en plejebolig?
Når kommunen har godkendt og truffet beslutning om at tilbyde dig en plads på ventelisten til en plejebolig, må der højst gå to måneder, før du bliver tilbudt en plejebolig ifølge plejeboliggarantien.
Hvad koster det at bo i plejebolig?
Du skal betale indskud og husleje i en plejebolig. Du betaler også el og varme. Du kan søge om boligindskudslån og boligstøtte til huslejen.
Du får den samme hjælp i en plejebolig og på et plejehjem. Visitation og indflytningsreglerne er de samme for plejeboliger og plejehjemspladser, se under plejebolig.
Hvad koster det at bo på plejehjem?
- På plejehjem opført før 1988, betaler beboerne for husleje, varme og el. Der betales ikke indskud.
- Der er ofte forskellige priser på lejen for de enkelte plejehjem, da den fastsættes på baggrund af boligens budgetterede driftsomkostninger og beboerens indkomst.
Hvad er en friplejebolig?
En friplejebolig er en plejebolig, som bliver udbudt af private. Det betyder bl.a., at du kun skal visiteres til en friplejebolig i den kommune du bor i, og ikke af den kommune du eventuelt flytter til, hvis du vælger en friplejebolig i en anden kommune.
Hvem kan få en friplejebolig?
Hvis du er visiteret til en plejebolig, har du ret til at vælge en friplejebolig. Det gælder, uanset om friplejeboligen ligger i din egen kommune eller i en anden kommune. Du kan få en friplejebolig, hvis du har et intensivt behov for pleje ligesom den almindelige plejebolig, hvor der er knyttet omsorgs- og servicefunktioner og personale, der kan hjælpe dig med dine behov.
Hvis du mener, at du har behov for en ældrebolig, en plejebolig eller en plejehjemsplads, skal du kontakte din kommune. Din familie, din læge eller sygehuset kan også kontakte kommunen. Det er forskelligt fra kommune til kommune, om der findes selvbetjeningsløsninger.
Kommunen skal herefter visitere dig – det vil sige tage stilling til, om du kan godkendes til at få en ældrebolig, plejebolig eller plejehjemsplads. Her tager kommunen udgangspunkt i dine konkrete behov i forhold til din fysiske, psykiske og sociale situation.
Vurderingen af en ansøgning sker i sammenhæng med kommunens tilbud til personer i eget hjem, f.eks. personlig og praktisk hjælp, dagcenter eller ældrecenter, midlertidig eller permanent dag- eller natpleje, boligændringer i nuværende bolig, særlig støtte eller aflastning eller afløsning af ægtefælle eller andre pårørende.
Hvis du bliver godkendt til en ældrebolig eller plejebolig har du ret til frit at vælge blandt sådanne boliger, og ønske en bestemt bolig.
Frit valg af ældrebolig giver fx ret til, at en ægtefælle eller samlever kan flytte med.
Ventetidsgaranti
Hvis du er visiteret til en plejebolig eller en plads på et plejehjem, og er kommet på den generelle venteliste, skal kommunen tilbyde dig en bolig senest to måneder efter du kom på ventelisten. Boligen skal være klar til at flytte ind i senest to uger efter udløb af fristen.
Kommunen kan opfylde garantien ved at tilbyde bolig i kommunen eller plads i en anden kommune, hvor de har aftale om at kunne anvise boliger.
Hvis du afslår et tilbud bliver du ikke slettet fra den generelle venteliste, men starter forfra på en frist på to måneder.
Hvis du vælger en bolig i en anden kommune, skal betingelserne for anvisning af boligen være opfyldt både i bopælskommunen og i den kommune du gerne vil flytte til. En kommunalbestyrelse har ret til i særlige tilfælde at beslutte, at borgere fra andre kommuner ikke midlertidigt kan komme på venteliste af hensyn til forpligtelsen til at sikre boliger til kommunens egne borgere.
Du har krav på at blive optaget på venteliste, når du ønsker at flytte til en anden kommune af en række nærmere fastsatte grunde.
Hvad er et tidsbegrænset ophold?
Tidsbegrænset ophold er for dig, som af en eller flere grunde, ikke kan klare at bo hjemme i egen bolig med hjemmehjælp.
Hvem kan komme på tidsbegrænset ophold?
Tidsbegrænset ophold tager udgangspunkt i en faglig vurdering af hvordan du fungerer og hvilke behov du har for pleje, tilsyn og evt. træning.
Du kan få hjælp i form af tidsbegrænset ophold, hvis du:
- venter på visiteret bolig eller plejehjem, og du kan ikke vente i eget hjem
- har behov for at komme til kræfter efter et sygdomsforløb, og det kan ikke klares i eget hjem
- har behov for træningsindsatser efter hospitalsophold, og der er restriktioner i bevægelsesmulighederne, som ikke kan overholdes i eget hjem.
Hvordan får jeg et tidsbegrænset ophold?
Tidsbegrænset ophold tager udgangspunkt i en faglig vurdering af din funktionsevne og individuelle behov for pleje og tilsyn og evt. træning.
Du kan få hjælp i form af tidsbegrænset ophold, hvis du:
- venter på visiteret bolig eller plejehjem, og du kan ikke vente i eget hjem
- har behov for at komme til kræfter efter et sygdomsforløb, og det kan ikke klares i eget hjem
- har behov for træningsindsatser efter hospitalsophold, og der er restriktioner i bevægelsesmulighederne, som ikke kan overholdes i eget hjem.
Hvor længe varer opholdet?
Varigheden af det tidsbegrænsede ophold er efter behov, dog maksimalt tre måneder.
Hvad koster det?
Du skal ikke betale husleje ved tidsbegrænset ophold. Du skal betale for kost og husholdningsartikler på tidsbegrænset ophold.
Hvis du ikke er enig i kommunens afgørelse, kan du klage til kommunen inden fire uger. Afgørelsen skal så genvurderes inden fire uger, fra klagen er modtaget.
Hvis kommunen fastholder sin afgørelse, bliver din klage sendt videre til Ankestyrelsen, som tager stilling til afgørelsen.
Bor du i eget hjem og bliver syg, har du mulighed for at få hjælp fra kommunen.
Der kan f.eks. være tale om hjælp til rengøring, personlig pleje eller besøg af en hjemmesygeplejerske.
I nogle tilfælde har du måske brug for et hjælpemiddel eller skal have hjælp til en boligændring, så du fortsat kan klare dig selv.
Kontakt kan rettes til Myndighedsafdelingen på hverdage mellem kl. 8-9 på telefon 99 74 17 58
Boligstøtte - for dig der bor til leje
Med indefrysningsordningen for husstande får du mulighed for midlertidigt at indefryse en del af regningen for el, gas og fjernvarme, hvis prisen når over et fastsat prisloft, og senere afdrage lånet til din energivirksomhed over en årrække. Der er tale om en midlertidig og frivillig ordning, og du tilmelder dig ordningen direkte hos din energivirksomhed.
Indefrysningsordningen for husstande blev besluttet i en politisk aftale mellem regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier den 23. september 2022 og er en del af større aftale om vinterhjælp. Folketinget vedtog lovgivningen den 29. september 2022.
Indefrysningsordningen løber i 6 år. Det første år kaldes indefrysningsperioden, og det er i dette år, hvor du som husstand får mulighed for midlertidigt at indefryse en del af dine energiregninger. Når indefrysningsperioden er udløbet, følger et afdragsfrit år. I det afdragsfrie år skal du vælge, om du vil betale din gæld til din energivirksomhed, det samlede indefrosne beløb, på én gang – eller om du ønsker at afdrage gælden over en periode på 4 år.
Du kan til enhver tid vælge at udtræde helt af ordningen og indfri din gæld på én gang. Hvis du har udtrådt af ordningen, før indefrysningsperioden er ovre, kan du dog godt tilmelde dig ordningen igen senere.
Hvis du ønsker at benytte dig af ordningen, har du selv ansvar for at tilmelde dig på vegne af din husstand. Du tilmelder dig ordningen hos din energivirksomhed.
Ordningen for el- og gasregninger gælder fra den 1. november 2022 og ordningen for fjernvarme gælder fra den 1. januar 2023.
Din energivirksomhed kan oplyse dig om, hvordan du tilmelder dig.
For el og gas gælder ordningen for energiregninger udstedt fra den 1. november 2022 og 12 måneder frem. For fjernvarme gælder ordningen for energiregninger udstedt fra den 1. januar 2023 og 12 måneder frem.
Det er altså kun i ordningens første år, at du kan få indefrosset en del af din regning.
Ordningen gælder alle regninger, der er udstedt i indefrysningsperioden, og som ikke allerede er betalt. Det betyder, at du kan få indefrysning for dine aconto-regninger og periodeopgørelser, herunder også din evt. årsopgørelse for 2022.
Det afgørende for om en energiregning kan omfattes af ordningen er, at den er udstedt i indefrysningsperioden og ikke er betalt. Der er således ikke nogen tidsmæssig begrænsning ift., hvilken periode energiregningen kan dække.
Ordningen giver husstande mulighed for midlertidigt at få indefrosset en del af deres regning for el, gas og fjernvarme, hvis prisen når over et fastsat prisloft.
Prisloft for gas
Du kan få indefrosset den del af din gasregning, der overstiger prisloftet.
- Prisloftet for gas er 5,84 kr. pr. m3, det er prisen før tariffer, afgifter og moms.
Hvis du tilmelder dig ordningen, vil du i indefrysningsperioden fortsat skulle betale den del af din gasregning, der er under prisloftet samt tariffer, afgifter og moms.
Bemærk, at du kan få indefrysning af dine regninger til gas, der er leveret via det sammenkoblede gassystem. Det er ikke muligt at få indefrysning for regninger til anden gas, herunder bygas og gasflasker.
Prisloft for el
Du kan få indefrosset den del af din elregning, der overstiger prisloftet.
- Prisloftet for el er 0,8 kr. pr. kWh. Det er prisen før tariffer, afgifter og moms.
Hvis du tilmelder dig ordningen, vil du i indefrysningsperioden fortsat skulle betale den del af din elregning, der er under prisloftet samt tariffer, afgifter og moms.
Prisloft for fjernvarme
Det er ikke alle fjernvarmevirksomheder, der skal tilbyde indefrysning. Det afhænger af virksomhedens seneste prisanmeldelse til Forsyningstilsynet. Din fjernvarmevirksomhed kan oplyse, om de er omfattet af indefrysningsordningen, og du dermed har mulighed for at få indefrosset en del af din varmeregning.
Hvis din fjernvarmevirksomhed er omfattet af indefrysningsordningen, vil du kunne få indefrysning for den del af din varmeregning, der overstiger 1,44 kr. pr. kWh. Prisloftet på 1,44 kr. pr. kWh er for den samlede pris for opvarmet vand.
Bemærk, at du kan få indefrysning af dine regninger for de løbende omkostninger forbundet med leverance af opvarmet vand. Det er ikke muligt at få indefrysning for regninger til engangsudgifter, fx til tilslutningsbidrag for nye fjernvarmeforbrugere.
Alle privatkunder hos et el-, gas- eller fjernvarmevirksomhed i Danmark har mulighed for at gøre brug af ordningen. Der er tale om en midlertidig og frivillig ordning, og du tilmelder dig direkte hos din energivirksomhed. Du får besked af din energivirksomhed, når tilmeldingen er åben, og du kan tilmelde dig. Energivirksomhederne er forpligtet til at informere deres kunder om ordningen.
Hvis din husstand betaler energiregningen direkte til en energivirksomhed, har du selv ansvar for at tilmelde dig ordningen hos din energivirksomhed. Det er kun den person i husstanden, som står på aftalen med energivirksomheden, der kan tilmelde sig ordningen. Du kan derfor ikke tilmelde dig på vegne af andre, også selvom I er del af samme husstand.
Hvis din husstand ikke er direkte kunde hos en el-, gas- eller fjernvarmevirksomhed, kan du ikke selv tilmelde dig ordningen.
Se nogle eksempler her:
- Hvis du bor til leje, og du betaler for dit energiforbrug direkte til din udlejer, og udlejer er kunde hos energivirksomheden. Så er det udlejer, der skal tilmelde sig ordningen hos energivirksomheden. Udlejer står for den lokale implementering ift. lejer(e).
- Hvis din husstand er medlem af en ejerforening, hvor ejerforeningen er kunde hos en energivirksomhed, og du betaler en del af energiforbruget. Så er det ejerforeningen, der skal tilmelde sig ordningen på vegne af dens medlemmer. Ejerforeningen står for den lokale implementering hos sine medlemmer.
- Hvis din husstand er medlem af en andelsforening, hvor andelsforeningen er kunde hos en energivirksomhed, og du betaler en del af energiforbruget, er det andelsforeningen, der skal tilmelde sig ordningen på vegne af dens medlemmer. Andelsforeningen står for den lokale implementering hos sine medlemmer.
Bemærk, at du for nogle energiregninger kan være direkte kunde, mens du i andre tilfælde ikke er den direkte kunde til en energivirksomhed. Det kan fx være, at du selv betaler elregningen direkte til energivirksomheden, men din boligforening betaler for fjernvarmeregningen. Her vil du selv kunne tilmelde dig ordningen for elregningen, men det er din boligforening, der skal tilmelde sig ordningen for fjernvarmeregningerne på vegne af dens medlemmer.
Når de nærmere vilkår for boligforeninger i indefrysningsordningen er på plads, kan du læse mere om reglerne på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.
Du tilmelder dig ordningen hos din energivirksomhed.
- For el og gas trådte ordningen i kraft den 1. november 2022.
- For fjernvarme trådte ordningen i kraft den 1. januar 2023.
Din energivirksomhed kan oplyse dig om, hvordan du tilmelder dig.
Du kan løbende vælge at afmelde dig indefrysningsordningen. Du skal anmode din energivirksomhed om at blive afmeldt ordningen. Din energivirksomhed skal herefter stoppe med at lave indefrysning på dine fremtidige energiregninger.
Efter din afmelding skal du beslutte, om du vil tilbagebetale hele det indefrosne beløb på én gang, eller om du vil afdrage gælden over 4 år, når afdragsperioden starter.
Efter indefrysningsperioden på 12 måneder er udløbet, følger et afdragsfrit år, hvor der fortsat tilskrives renter på det indefrosne beløb, dvs. din gæld til din energivirksomhed.
Efter det afdragsfrie år skal du vælge, om du vil afdrage din gæld på én gang, eller om du vil afdrage gælden over 4 år. Det betyder, at du skal begynde at betale det indefrosne beløb tilbage 2 år efter, at ordningen træder i kraft.
Du skal senest én måned før det afdragsfrie år er udløbet meddele din beslutning til din energivirksomhed. Hvis du ikke meddeler din beslutning til din energivirksomhed, vil du automatisk blive tilmeldt afdragsordningen på 4 år.
Du skal betale renter af din gæld til din energivirksomhed. Renten for indefrysning af husstandes energiregninger er 2 pct. pr. år.
For de energiregninger, der er omfattet af indefrysningsordningen, påløber der renter fra dagen efter energiregningen forfalder.
Får jeg rentefradrag?
Renterne på det indefrosne beløb er fradragsberettigede, og det er din energivirksomheds ansvar at indberette forfaldne renter til Skatteforvaltningen.
Bemærk, at virksomheder, der ikke får en fortrykt årsopgørelse, selv har ansvar for at oplyse om renter til Skatteforvaltningen.
Din energivirksomhed skal oplyse dig om eventuelle gebyrer, inden du tilmelder dig ordningen. Hvis energivirksomheden forhøjer gebyret, skal du varsles denne forhøjelse mindst tre måneder inden.
Hvis du vælger at tilmelde dig ordningen, vil en del af energiregningen i indefrysningsperioden blive udskudt.
Du vil således fortsat skulle betale den del af regningen, der er under prisloftet.
Efter du har tilmeldt dig ordning, vil det samlede indefrosne beløb, din gæld, fremgå af dine energiregninger – eller i et særskilt brev sammen med din regning.
Din energivirksomhed kan oplyse dig om, hvordan du ellers kan tilgå oplysninger om din indefrysning.
På den måde vil du løbende kunne følge med i, hvor meget din energivirksomhed har indefrosset af dine energiregninger.
Har du spørgsmål om indefrysning af din regning?
Det er din energivirksomhed, der administrerer indefrysningen af din energiregning. Hvis du har flere spørgsmål til indefrysningsordningen eller spørgsmål til din regning, skal du derfor kontakte din energivirksomhed.
Har du spørgsmål om lovgrundlaget og reglerne?
Den politiske aftale om indefrysningsordningen blev indgået den 23. september 2022, og Folketinget vedtog loven om en indefrysningsordning for høje energiregninger den 29. september 2022.
Du kan læse mere om lovgrundlaget og reglerne på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.
Kontakt
Erhvervsstyrelsen
Telefon: 70 80 91 81
Telefontid: Mandag-fredag kl. 9-15
E-mail: energi@erst.dk
Ældrecentre / plejehjem i kommunen
Kommunens 11 ældrecentre er samlet i én fælles hjemmeside. Besøg siden her.
De specifikke oplysninger for hver af de 11 ældrecentre ses på plejehjemsoversigten, som du automatisk ledes over på ved klik på et af centrene.
På siden kan desuden ses en oversigt over private og selvejende plejehjem i kommunen.
Gå til den samlede oversigt over ældrecentre/plejehjem.
Plejehjemsoversigten - find plejehjem, plejecentre og plejeboliger i Danmark
Er du bevægelseshæmmet eller har andre nedsatte funktioner og handicap, kan du få posten bragt til din dør. Der er ingen særlige regler for folkepensionister.
Du skal søge hos kommunen.
Det er kun kommunen, der kan afgøre, om du er berettiget til post til døren. Kommunen giver PostNord besked, hvis du skal have din post bragt helt til døren.
Du kan læse mere om reglerne om post til døren på Trafikstyrelsens hjemmeside, eller du kan få flere oplysninger hos kommunen eller på posthuset.
Det forudsættes, at kommunens afgørelse bygger på, at borgeren i forvejen modtager hjælp i henhold til serviceloven eller sundhedsloven. At være i stand til at hente sin post i brevkasse eller brevkasseanlæg er ikke en specifik kunnen, så hvis du ikke kan det, vil der være meget andet, du skal have hjælp til.
Post til døren er ifølge loven en personlig ret. Det har ingen betydning, om andre i husstanden, end ansøger selv kan hente post.
Hvis du ikke får hjælp fra kommunen i henhold til serviceloven og sundhedsloven eller i øvrigt ikke er kendt af forvaltningen, vil kommunen bede om dokumentation for behovet for post til døren på anden måde.
Det kan fx ske ved en lægeerklæring, som du selv skal betale for.
Hvis du ved lægeerklæring dokumenterer behovet, vil kommunen bevilge post til døren.
Hvis du vil afmelde post til døren, skal du kontakte kommunen.
Du skal have en skriftlig afgørelse, også hvis du får afslag. Hvis du ikke reagerer, bliver sagen henlagt.
Beder du om at få sagen genoptaget, skal du sende dokumentation for din funktionsnedsættelse til kommunen. Det kan fx være en lægeerklæring, som du selv betaler for.
Kommunens afgørelse er endelig, og der er ikke mulighed for at klage over afgørelsen.
Seniorer som ønsker at flytte mod vest
Kommunen skal som led i tilsynsforpligtelsen foretage mindst ét uanmeldt tilsynsbesøg om året i plejeboliger.
Ud over det varetager Styrelsen for Patientsikkerhed det risikobaserede tilsyn i Sundhedsvæsenet.
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Fjordglimt, kan du sende en mail til: kathrin.terkelsen[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Spjald kan du sende en mail til: skp[mail]diakon.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter Plejecenter Hemmet kan du sende en mail til: hemmet.plejehjem[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter Ringkøbing Plejehjem kan du sende en mail til: grj[mail]diakon.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Enghaven kan du sende en mail til: johanne.mne.nielsen[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Holmbo kan du sende en mail til: lissi.mikkelsen[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Fjordparken kan du sende en mail til: birgitte.gyldenberg[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Rosenlunden kan du sende en mail til: karen.bak[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejehjemmet Klokkebjerg kan du sende en mail til: leder[mail]klokkebjerg.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Bakkely 2018 kan du sende en mail til: kaj.kristensen[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Centerparken kan du sende en mail til: Stina.moustgaard.laustsen[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Egvad Plejecenter kan du sende en mail til: egvadplejehjem[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Stauning kan du sende en mail til: leder[mail]friplejehjemmet.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Tim Plejehjem kan du sende en mail til: solvejg.praestegaard.olsen[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Vorgod kan du sende en mail til: elisabeth.gardarsson[mail]rksk.dk
Ønsker du at få tilsynsrapporter for Plejecenter Åstedparken kan du sende en mail til: majbrit.pind[mail]rksk.dk
Takster for ydelser i kommunens ældreboliger/aflastningsboliger mad, servicepakker og aktiviteter etc.
Varmetillæg for pensionister
Ældreboliger med kommunal anvisning
I Ringkøbing-Skjern Kommune har kommunen anvisningsret til en række ældre-/handicapvenlige boliger.
Du skal tildeles en af de omtalte boliger, for at kunne flytte ind her. Kontakt Sundhed og Omsorg for yderligere oplysninger om anvisning af bolig, på telefon 99 74 15 24 eller 99 74 12 34.
Boligerne ejes af boligselskaber i kommunen, og oplysninger om fx størrelse, husleje og indskud skal rettes direkte til det pågældende boligselskab.
Det er boligforeningerne, der sørger for lejekontrakt og vicevært til boligerne.
Se hvilke boliger kommunen har anvisningsret på under de enkelte bynavne
Ældreboliger i Grønbjerg med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Hemmet med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Hvide Sande by med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Kloster med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Lem med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Lyne med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Ringkøbing by med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Rækker Mølle med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Skjern by med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Spjald med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Stauning med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Tarm by med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Tim med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Troldhede med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Videbæk by med kommunal anvisningsret
Ældreboliger i Vorgod-Barde med kommunal anvisningsret

Ansøgning om bolig. Hverdage kl. 8-9
6950 Ringkøbing